DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Motor

Vinales és Rossi reagált az időmérős incidensre

Sokan máris a két yamahás viszonyának megromlását vizionálták az Amerikai Nagydíj kvalifikációján történtekbe – íme, miket nyilatkoztak a történtekről maguk az érintettek.

A texasi időmérő második etapjának egyik legérdekesebb jelenete volt, amikor Valentino Rossi és Maverick Vinales kis híján összeértek az egyik kanyarban, amely után a spanyol kissé ingerülten mutogatott olasz csapattársa felé. A paddockba visszaérve aztán már higgadtabban nyilatkozott a világbajnoki éllovas, aki nem tulajdonít nagy jelentőséget a „Doktorral” való incidensnek:

 

„Nincsenek rossz érzések köztünk Valentinóval” – jelentette ki Vinales, akit a Motorsport.com idéz. „Ez egy gyakran előforduló dolog, ami bárkivel megtörténhet, szóval nem panaszkodom. Velem is előfordulhat ilyesmi, lehet, hogy legközelebb én leszek útban. Jó körön voltam, Valentino pedig nem látott engem, miközben ő meg a saját körét kezdte volna meg. Ez megtörténhet vele vagy bárki mással is. Rengetegen voltak éppen akkor a harmadik szektorban. Egyszerűen csak ideges voltam, mert jó körön voltam, és a versenyzők idegesek, ha ezeket nem tudják befejezni.”

 

Persze a harmadik helyre kvalifikáció Rossi véleményét is kikérték a történtekről: „Nem érhettünk össze, mert nem éreztem semmit. De a célvonal után láttam, hogy Maverick mond nekem valamit, én meg azt gondoltam, „baszki, mi történhetett?”. Nem tudtam akkor. Talán az volt a gond, hogy sokan megnyomták a kivezetőkörüket, az utolsó szektorba érve pedig lelassítottak, hogy mögöttük tegyék meg a gyorskörüket. Lehet, hogy én is lelassítottam, de nem láttam Mavericket” – fogalmazott a kilencszeres vb-győztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: