DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

„Rossi lemaradása teljesen eltűnt Katarban”

A „Doktor” versenymérnöke, Silvano Galbusera nem tagadja: aggódtak a téli felkészülési időszakot követően, ám az olasz idénynyitón nyújtott teljesítménye után fellélegezhettek – ráadásul a következő futamokon a gumik is jobban kedvezhetnek a kilencszeres vb-elsőnek.

Távolról sem alakult biztatóan Valentino Rossi számára a téli tesztidőszak: szinte folyamatosan szenvedtek a beállításokkal, ráadásul jelentős hátrányban volt új csapattársával, a brillírozó Maverick Vinalesszel szemben. A katari hétvége elején sem mutatott túl erős formát, de aztán ahogy azt az olasztól megszokhattuk már, vasárnapra szintet lépett, s végül ugyan néhány kiesésnek is köszönhetően dobogós hellyel nyitotta a 2017-es szezont, alig elmaradva a győztes spanyol mögött. Rossi versenymérnöke, Silvano Galbusera szerint a csapat fellélegzett a Katari Nagydíjat követően:

rossi-yamaha-katar



„Semmi értelme tagadni: a verseny előtt napon nagyon aggódtunk. Végül azonban megnyugodva hagyhattuk el a katari futam helyszínét” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak. „A teszteken látott lemaradásunk az éllovasokhoz képest teljesen eltűnt. A végén többé-kevésbé mindössze egy tized hiányzott, nem pedig egy másodperc. Ez a normális, nem pedig az, amit az előző napokban láthattunk. Nem sötétben tapogatóztunk, mert tudtuk, hogy jobbak vagyunk, csak nem tudtuk, mennyivel. A végén eléggé idegesek voltunk, mert nem hittük, hogy ilyen sokáig kibírják a gumik.”

Rossi úgy nyilatkozott a szezonnyitó helyszínén, hogy túl puhák számára a Michelin abroncsai, Galbusera szerint viszont a következő helyszíneken már keményebb keverékek állnak majd a rendelkezésükre, ami segíthet a yamahásnak: „Túl lágy volt a gumi Valentino számára, és sokat mozgolódott alatta. Különösen a verseny végén kellett úgy motoroznia, mintha tojáshéjakon lépdelne. Argentínába a Michelin keményebb abroncsot fog szállítani, szóval szerintem ott és Austinban is jobban fognak működni. Izgatottan várjuk, hogy lássuk, mi történik a következő versenyeken.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: