DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Motor

Vinales: Rossi mellett senki sem lehet sztár

Impozánsan sikerült a spanyol bemutatkozása új csapatánál a téli tesztszezonban, de a fiatal motoros szerint senki sem kerülhet abba a rivaldafénybe a Yamahánál, ami csapattársát övezi.

Maverick Vinales elkapta a fonalat, amióta átült a Yamahára, a spanyol Valenciában, Sepangban és Phillip Islanden is kimagasló tempót diktált a teszteken. Nem véletlen, hogy sokan már a világbajnoki cím egyik esélyeseként tartják számon, de Vinales maga nem úgy gondolja, hogy ő lesz reflektorfényben a Yamahánál. „Ebben a csapatban nem te vagy a sztár. Valentinóhoz senki sem fogható. Talán küszködni fog néhányszor, de a következő pillanatban már újra az élen lesz” – nyilatkozta a spanyol a motorsport.com-nak.

rossi-yamaha



A „Doktor” majdnem egy másodperccel maradt el csapattársától Phillip Islanden, de Vinales szerint ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. „Nagyon jól érzem ezt a pályát, mindig nagy önbizalommal motorozom. Ha ez nincs meg, itt nehéz gyorsnak lenni, meg kell bíznod a motor elejében. Őszintén szólva nem foglalkozom azzal, hogy mi történik a garázs másik felében, a saját munkámra koncentrálok és igyekszem a legtöbbet kihozni a Yamahámból.”

Rossi szerint Vinales és Marc Marquez külön kategóriát képviselt a teszteken, de a spanyol óvatosan fogalmazott az első versenyekkel kapcsolatban. „Ezzel a motorral mindenki engem tartana az egyik esélyesnek. Én csak annyit mondhatok, hogy a gép nagyszerű, a csapat keményen dolgozik, szóval minden adott. Nekem az lesz a dolgom, hogy gyors legyek és kiegyensúlyozott. Sosem lehet tudni, lehet, hogy az első futamon én fogok majd küszködni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: