DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Motor

Hivatalos: Rossi 2018-ig hosszabbított a Yamahával

A Movistar Yamaha MotoGP csapata szombat délelőtt bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította Valentino Rossi idén lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a „Doktor” 2018 végéig marad a hangvillásoknál és a gyorsasági motoros vb királykategóriájában!

Valentino Rossi 37 évével a MotoGP mezőnyének legidősebb tagja, így értelemszerűen már többször is szóba került nála a visszavonulás lehetősége. 2014-ben az első futamokon mutatott teljesítménye után úgy döntött, 2016 végéig meghosszabbítja szerződését a Yamahával, amelynek színeiben tavaly kis híján megszerezte karrierje tizedik világbajnoki elsőségét. A „Doktor” eleinte úgy fogalmazott, hogy ezúttal is az első néhány nagydíj után dönt a jövőjéről, ám végül ezt nem várta meg, s már a szezon első kvalifikációja előtt bejelentették, hogy további két évig a hangvillásoknál marad!

Rossi-főkép



„Nagyon örülök, hogy bejelenthetem, hogy a Yamaha és én meghosszabbítottuk a szerződésünket, és a következő két évben is együtt fogunk dolgozni a MotoGP-ben” – nyilatkozta Rossi az immár 2018-is meghosszabbított kontraktusáról. „Rendkívül elégedett vagyok ezzel a döntéssel, mert mindig is az volt a döntésem, hogy addig motorversenyezzek, ameddig versenyképes tudok lenni, és ezzel egyidejűleg élvezetesnek is találom azt. Mióta 2013-ban visszatértem a Yamahához, úgy éreztem, hogy ismét otthon vagyok, és ez az eredményekben is megmutatkozott.”

„Nagyon élvezem, hogy együtt dolgozhatok a csapatommal és a Movistar Yamaha MotoGP többi tagjával is. Nem ismer határt a támogatásuk, és ezt őszintén szeretném megköszönni nekik. Roppant motivált vagyok, hogy továbbra is a lehető legjobb eredményekért szálljak harcba a YZR-M1-em nyergében idén és a következő két szezonban is. Emellett szeretnék egy nagy köszönetet mondani a rajongóimnak is, akik mindig mögöttem állnak és különlegessé teszik a versenyeket. Továbbra is minden nagydíjon keményen fogok küzdeni, hogy együtt élvezhessük a MotoGP-t az elkövetkezendő években!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: