DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Schmidt Racing: Terol tarolhat

Az idei Supersport világbajnokság második, Thaiföldön rendezendő futamán akár meglepetést is okozhat a Schmidt Racing Team.

A pénteki napon ugyanis minden az elképzelt tervek szerint alakult, és a csapat spanyol világbajnoka, Nicolas Terol a hetedik helyet szerezte meg mindkét szabadedzésen, azaz ismét bejutott a Superpole 2-be. A csapatvezetés és a motoros is úgy érzi, ha sikerül a szombati időmérő előtt tökéletesen kijavítani az MV Augusta motorfék gondjait, az sem elképzelhetetlen, hogy a spanyol versenyző az első két sorba kvalifikálja magát a vasárnapi futamra.

2016-Schmidt Racing Team-Thaiföld-Nicolas Terol szabadedzés2



Immár teljes szezonban szurkolhatnak a motorsport hazai rajongói egy magyar csapatnak a Supersport világbajnokságon. A tavaly három futam erejéig már bemutatkozó Schmidt Racing Team idén valamennyi versenyen rajthoz áll a spanyol világbajnoka, Nicolas Terol révén, míg az európai viadalokon Chrobák János is harcolhat az értékes pontokért.

A 2016-os idénynyitón, a Phillip Island-i ausztrál versenyen Terol technikai gondokkal küzdve is a 11. pozícióban végzett. A thaiföldi versenyhétvége első, pénteki napján ideális idő fogadta a versenyzőket, és a Schmidt Racing Team pilótája mind a délelőtti, mind pedig a délutáni szabadedzésen a hetedik helyet szerezte meg, így az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan itt is bejutott a Superpole 2-be. Terol motorja még most sem az igazi, továbbra is vannak gondjai a motorfékkel – messze nem olyan mértékben, mint ahogy Phillip Islandon –, de a csapat hatékony munkájának köszönhetően már egyre jobb eredményekre képes az MV Agusta nyergében. Ha a hátralévő időben sikerül megoldást találniuk a technikai problémára, nem elképzelhetetlen, hogy Terol az első két sorból rajtolhat majd vasárnap a thaiföldi vb-futamon.

Balogh Róbert csapatfőnök (Schmidt Racing Team): „Lépésről lépésre haladunk előre, és úgy vélem, a motor már jobban muzsikál, mint Ausztráliában, ám még mindig nem tudjuk kihúzni belőle az oprimális teljesítményt. Nico fantasztikus munkát végzett annak ellenére, hogy továbbra is motorfék gondokkal küzdünk. Keményen dolgozunk a megoldáson, és közel vagyunk már ahhoz, hogy minden úgy működjön, ahogy azt szeretnénk. Bízom abban, hogy szombaton már nem nehezíti a munkánkat semmi, és Nico az első két sor valamelyikébe kvalifikálja magát a vasárnapi futamra.”

Nicolas Terol versenyző (Schmidt Racing Team): „Ez a hetedik hely egy nagyon jó kezdete a versenyhétvégének. Több problémát már megoldott a csapat Ausztrália óta, így biztos vagyok abban, hogy a motorfék gondjaimra is megtalálják a megoldást. Sokkal jobban éreztem magam a motoron, mint két hete, a kanyarokból való kijövetelem is sokat javult, így egy hibátlan motorral akár az első két sor sem elérhetetlen a számunkra. Újabb lépéssel közelebb kerültünk az álmaink megvalósításához. Nagyon köszönöm a csapat munkáját, a pályán igyekszem nekik mindezt meghálálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: