DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Honda: Rossi majd megérti...

A HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto visszautasítja Valentino Rossi azon vádjait, hogy Marc Marquez a tegnapi valenciai futamon is Jorge Lorenzót segítette a yamahások világbajnoki harcában. A japán bízik benne, hogy a „Doktor” idővel rájön, hogy egy remek bajnoki évad végét rontotta el ezzel.

Alig intették le a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájának valenciai idényzáró futamát, az összetett elsőségről csupán öt ponttal lecsúszó Valentino Rossi úgy nyilatkozott, hogy Marc Marquez ismételten Jorge Lorenzót segítette a versenyen. Az olasz elmondása szerint a repsolos meg sem próbálta megelőzni yamahás honfitársát, s ezzel tulajdonképpen hozzásegítette ötödik vb-győzelmével: Rossi sikeréhez az kellett volna, hogy mindkét hondás maga mögé utasítsa spanyol csapattársát. A „Doktor” már a sepangi hétvégét megelőző sajtótájékoztatón is előállt ezekkel a vádakkal, amelyet aztán a Maláj Nagydíj hetedik körében történt incidens követett, amelynek következtében a kilencszeres világbajnoknak a mezőny végéről kellett rajtolnia Valenciában.

Shuhei Nakamoto, a Honda Racing Corporation alelnöke már múlt héten is megvédte Marquezt, s most sem tett másképp a csapat vasárnap délután kiadott sajtóközleményében: „Nem ilyen légkört szerettünk volna egy felejthetetlen bajnoki szezon végén. Megértjük, hogy ez egy nehéz nap Valentino számára: csalódás lehet öt ponttal elveszíteni a bajnoki címet, miután 17 versenyen keresztül vezette a tabellát. Ugyanakkor nem tudjuk elfogadni azokat az erős vádakat, amelyeket a pilótánk és a Honda ellen intézett az elmúlt hetekben és a vasárnapi sajtótájékoztatón. A Phillip Island-i vádaskodást illetően sem volt bizonyítéka, csupán az a tény, hogy Marc öt pontot vett el Valentino bajnoki ellenfelétől, Jorgétól.”

lorenzo_marquez



„Most vasárnap Valentino azzal vádolta meg Marcot, hogy meg sem próbálta megelőzni Jorgét, akinek nyilvánvalóan remek tempója volt az egész hétvégén, amelyet a roppant gyors időmérős körével is bizonyított”– folytatta Nakamoto. „Marc csak nagy nehezen tudott a nyomában maradni a futamon, és ő és Dani is remek munkát végeztek azzal, hogy nem szakadtak le róla túlságosan. Marc terve az volt, hogy az utolsó körben támadjon, hiszen ahogy azt a múltban is számos alkalommal láthattuk, ha adódik lehetőség, megpróbálja. Dani tempója feljavult a futam végén és megelőzte Marcot, utána azonban kissé kisodródott, így Marc azonnal vissza tudta előzni, de ilyen a versenyzés.”

„Sajnáljuk, hogy Valentino nem hiszi el, hogy ez történt, de biztosak vagyunk benne, hogy Marc és Dani is száz százalékot nyújtott, hogy megszerezzék a Repsol Hondának és az összes partnerünknek a lehető legjobb eredményt. Nem tudjuk elfogadni, hogy ezek a vádak újra és újra felmerülnek, miután ez csak egy ember véleménye – amit tiszteletben is tartunk –, de nem ez a valóság. Valentino egy nagyszerű bajnok és intelligens személyiség, ezért őszintén reméljük, hogy idővel, amikor lenyugszik, újraértékeli majd, hogy mi történt, és elfogadja, hogy ez is csak egy remek verseny volt egy varázslatos szezon végén, és kár, hogy ezt elrontja. Marc és Dani Valentinótól és Jorgétól egyaránt vett el pontokat idén, de ilyen a versenyzés természete.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: