DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
Motor

Külföldi sikerek a H-MOTO Teamnél

A H-MOTO Team két versenyzője is rajtvonalhoz állt a hétvégén. Kis Viktória a katari LARRS bajnokság idei első futamán, míg Kovács Bálint az EJC jerezi versenyén vett részt.

Kis Viktória nagy reményekkel érkezett a katari versenypályára, hiszen jól ismeri a pályát és a versenygépet is. Losail nemcsak a nemzeti bajnokságokról híres, de itt rendezik a MotoGp és a Superbike bajnokság egy-egy futamát is, melyet a nagy hőségre való tekintettel naplemente után, lámpafénynél rendeznek. Wicca számára nem szokatlan ez a felállás, hiszen tavaly már teljesített egy teljes szezont a QMMF felkérésére. A motorok ugyanazok -2005-ös R6-osok- de idén már külön indították az 1000 és a 600 köbcentis mezőnyt, ami sok balesetveszélyes helyzettől óvta meg a versenyzőket. Wiccának az első futam jól sikerült, de a másodikon ismét közbeszólt a balszerencse. “Szezonkezdésnek elég erős volt ez a hétvége Katarban, mind a versenyek, mind az időjárás szempontjából. Az otthoni hűvös időjárás után elég megterhelő volt belecsöppenni a 40 fokos melegbe, este 9kor, 70%-os páratartalommal, teljes felszerelésben, körözve a pályán. Az "idei" szezonra végre külön szedték a 600-as és 1000-es motorokat. A Supersport kategóriában 24 motoros között a 8. rajtkockát sikerült megszereznem, ami nem is olyan rossz, tekintve, hogy még mindig a 2005-ös R6-osokkal versenyzünk négyen, szemben a többiekkel, akik az újabb technika előnyeit élvezhetik. Az első versenyen hatalmasat csatáztunk a lányokkal a dobogó legfelső fokáért, végül másodikként intettek le, összesítettben pedig a 6. helyen értem célba. A második verseny nem sikerült ilyen jól, tekintve, hogy a rajt után a második kanyarban kicsúsztam, mikor közvetlen előttem elesett egy versenyző. Hirtelen kellett dönteni, vagy elfektetem, vagy elütöm. Az előbbi mellett döntöttem természetesen, aminek következtében a bal kormány sajnos eltört, így nem tudtam befejezni a futamot, de én megúsztam karcolás nélkül. Nagyon örülök, hogy egy tucat kint élő magyar megtisztelt a jelenlétével és a helyszínen szurkoltak. Szerintem nem is sejtik, hogy milyen sokat jelent ez nekem! Folytatás következik októberben, akkor már újra egész csapatként, hiszen Noémi is itt lesz.” – nyilatkozta Wicca a versenyhétvége után.

kis viktoria_katar_2015



 

A H-Moto legfiatalabb versenyzője, Kovács Bálint is komolyan készült a hétvégére. Oly annyira, hogy egy tesztnapon is részt vett a múlt héten, hogy minél jobban összeszokjon a Honda motorral, mellyel az EJC futamain indulnak a versenyzők. A felkészülést sikeresnek minősíthetjük, hiszen nemcsak szépen teljesített, de folyamatosan javult, ami bizakodásra ad okot. Az ismeretlen pályán Bálint a rutinos ellenfelek közt a 21. helyen ért célba. Bálint csak 14 éves, éppen hogy betölti az EJC korhatárát, így teljesítménye a számára eddig ismeretlen bajnokságban igazán tiszteletre méltó. Kelemen Krisztián, csapatfőnök is pozitívan nyilatkozott Bálint teljesítményéről: "Nem szabad megfeledkezni arról, hogy miért hoztuk el Bálintot a jerezi futamra. Azért, hogy fiatal kora ellenére már most megtapasztalja azt, hogy a nemzetközi mezőny milyen kemény! Nagyon örülök, hogy nem volt megilletődve és megelégedve magával, ezt vártam is Tőle! Időt kell neki biztosítani a tanulásra és a fejlődésre, és akkor rövid időn belül jönnek majd az eredmények. A vasárnapi futamon is ezt az építkezést vártam el Bálinttól, és hozta is. A szerencse is mellénk állt, így egy szép eredménnyel utazhattunk haza. A 31. fős mezőnyben a 21. helyre hozta be Hondáját.”

kovacs balint_h-moto team

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: