DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Kettős halál Laguna Secában

Szörnyű tragédia rázta meg a motorsportvilágot vasárnap éjszaka: a Laguna Secában rendezett Superbike-világbajnoki forduló betétfutamán két versenyző vesztette életét.

A Laguna Seca-i Superbike-világbajnoki forduló egyik betétfutamán, a nap második MotoAmerica Superbike/Superstock 1000 versenyén szörnyű baleset történt. Nem sokkal azt követően, hogy a mezőny megemlékezett az elhunyt Jules Bianchiról, az első körben bekövetkezett tömegbaleset után két spanyol versenyző vesztette életét.

martinez



A valenciai származású, 35 esztendős Bernat Martinezt a monterey-i, a 27 esztendős galíciai Daniel Rivas Fernandezt pedig a salinasi kórházba vitték, de már egyikükön sem lehetett segíteni. A gyorsasági világbajnokság követői mindkettejüket ismerhetik: Martinez 2010-ben részt vett a Moto2-sorozat első hét versenyén, legjobb eredménye egy 25. hely volt, míg Rivas összesen öt futamon állt rajthoz a kategóriában, s a 2012-es idényzárón három pontot is szerzett.

A szövetség elnöke, Wayne Rainey megtörten nyilatkozott a kettős halálesetet követően: „Nincsenek szavak, melyek leírhatnák, hogy mit érzünk. A veszteség mindenekelőtt a családjaiké és a szeretteiké, akiknek a legőszintébb részvétünket küldjük, akárcsak a teljes MotoAmerica-családnak. Rájuk gondolunk és imádkozunk értük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: