DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Motor

Portimao nem volt egyszerű

Az European Junior Cup portimaói futama sajnos nem úgy sikerült a H-MOTO Team pilótájának, Kis Viktóriának, mint tervezte. Ugyanis Viki a hétvégén elvesztette vezető pozícióját.

A portugál aszfaltcsík trükkös részei miatt ez a hétvége nem úgy alakult a H-MOTO Team számára, mint szerették volna. A rengeteg esés miatt újra kellett indítani a futamot és az EJC szerelőinek alig pár percük volt arra, hogy a jó pár törött motorból ismét versenyképes gépet faragjanak. A felkészültség azonban meghozta gyümölcsét, és az a néhány szerencsés, akinek csak a motorja tört össze, ismét rajthoz tudott állni. Sajnos Viki ezen a versenyen elvesztette a női kupa vezető pozícióját, de még van három verseny, ahol visszaveheti az elsőséget. „Mondhatni, nem ez volt életem legegyszerűbb versenyhétvégéje, de kell ilyen is a fejlődéshez. Így is nyertem – tapasztalatot. A portimaói pálya az eddigi legnehezebb a repertoáromban levők közt. Sajnos megmutatkozik a kevés motorozás, de így is örülök a folyamatos fejlődésnek. A versenyen a rajtom jól sikerült, de egy hatalmas bukás miatt piros zászló lett az első kör vége. Az új rajt után a már csak hatkörös verseny gyakorlatilag zökkenőmentesen zajlott, 21. helyen intettek le, a lányok között másodikként. Összetettben így 5 ponttal vagyok lemaradva az első helytől, de még három verseny hátravan. Nem egészen két hét múlva folytatás Misanóban, addig marad a „száraz edzés” a kondiban, és a fejben készülés a PS-sel. Nagyon hálás vagyok az otthoniaknak a szurkolásért, biztatásért, minden egyes jó szóért, és a H-Moto Teamnek is ismét a lehetőségért, kitartásért! Köszönöm, hogy most is velem voltatok!” – mesélte a fiatal motorversenyző.

11350599_904068749660182_5348366299268949223_n



Kelemenné Szilágyi Noémi, Viki menedzsere a következőképpen nyilatkozott a hétvégéről: „A doningtoni pálya és az ott mutatott szárnyalás után Portimaóban nem sikerült a vetélytárs új-zélandi lányt megelőzni, az összetett pontok alapján öt ponttal átvette a vezetést Wicca előtt.Amikor arról beszelünk, hogy de jó a fiúk mezőnyében lányként motorozni, akkor azt is fel kell mérni, hogy az EJC-s (European Junior Cup) mezőnyben a fiúk szó szerint ész nélkül mennek, már az első kanyarban el akarják dönteni a verseny állását. Lökdösődnek, olyan bravúrokat hajtanak végre, amikkel egy 23 éves lány sokszor nem tud mit kezdeni. Kiszámíthatatlanul húzzák a gázt, még egy minimális félelemérzet sincs bennük. De végül is közülük kerülnek majd ki a nagyobb kategóriák versenyzői, tehát nagyszerű lehetőség a fiatal korosztály számára itt versenyezni!Wicca ebben a mezőnyben a 21. helyen ért célba, miután az első rajtot egy hatalmas bukássorozat miatt meg kellett ismételni.A női mezőnyben végül másodikként intették le.Misano következik, alig két hét múlva. Ez is új pálya lesz Wicca számára, de a lehetőség továbbra is adott, átvenni a vezetést a női mezőnyben. Semmi sem lehetetlen, az esélyesek magabiztosságával kell hazautaznunk, és már a misanói hétvégére fókuszálnunk!

 

Portimao! Nem voltál egyszerű eset!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: