DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Egyre valószínűbb Indonézia visszatérése a naptárba

A gyorsasági motoros világbajnokságot felügyelő szervezet, a Dorna a minap tárgyalásokat folytatott az indonéziai kormánnyal és a Sentul Circuittel, amelyet követően Carmelo Ezpeleta úgy nyilatkozott, hogy amennyiben az infrastrukturális feltételek adottak lesznek, a távol-keleti pálya már 2017-ben visszatérhet a MotoGP vérkerinségébe.

A gyorsasági motoros világbajnokság versenynaptára néhány éve gyakorlatilag változatlan, ám a következő időszakban több új helyszín is csatlakozhat a kalendáriumhoz. Azt például már biztosan tudni lehet, hogy 2016-ban az ausztriai Red Bull Ring is otthont ad egy világbajnoki fordulónak, 19-re emelve a versenyek számát egy szezonon belül. Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke nemrég azt nyilatkozta, hogy a csapatok szövetségével sikerült megállapodniuk arról, hogy 2017-től kezdődően legfeljebb 20 futamot rendeznek évente, így egy hely továbbra is kiadó.

BANNER-VENUE-KIOSTIX-SENTUL-INTERNAIONAL-CIRCUIT  
Az egyik legnagyobb esélyesnek Thaiföldet tartják, miután a távol-keleti ország márciusban sikeresen otthont adott egy Superbike világbajnoki fordulónak. Most viszont egy másik állam és pályája is képbe került a régióból, tegnap ugyanis a Dorna, az indonéz kormány és a Sentul Circuit képviselői tárgyalásokat folytattak a pálya visszatéréséről, amely legutóbb 1997-ben látta vendégül a világ legjobb motorosait. A crash.net szakportál információi szerint Ezpeleta egyenesen úgy fogalmazott, hogy Indonézia már 2017-ben a versenynaptár része lehet, amennyiben az infrastrukturális feltételek is adottak lesznek.
 
A gyártók nyilvánvalóan örülnek a Sentul Circuit érkezésének, hiszen már többször is hangoztatták, hogy Dél-Amerika mellett Ázsia számít a legnagyobb piacnak a motorkerékpárok területén, emellett több rendezvény során is kiderült, hogy a helyi szurkolók fanatikusan rajonganak a MotoGP-ért. Amennyiben azonban Thaiföld és Indonézia is nagydíjat rendezne, az a fentebb említett 20 futamos limit okán egyúttal azt is jelentené, hogy egy jelenlegi helyszín kikerülhet a világbajnokság vérkeringéséből.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: