DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Lorenzo uralta a versenyt Rossi előtt

Nagyon úgy tűnik, hogy Jorge Lorenzo megtalálta önmagát. A jerezi eredményét megismételve ismét övé lett a 25 pont. Mögötte csapattársa, Valentino Rossi ért célba, megelőzve a ducatis Andrea Doviziosót. A negyedik helyet nagy csatában Marc Marquez szerezte meg, aki valószínűleg többre számított ma.

Vasárnap délután 14:00-kor kezdetét vette a Le Mans-i hétvége utolsó programja, a MotoGP-futam. Az időjárás tökéletes volt a versenyzéshez, ami ezen a pályán különösen nagy ajándék. Marc Marquez szerezte meg tegnap a pole-t, az első sorból Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo indulhattak mellőle. A második sort Cal Crutchlow, Andrea Iannone és Bradley Smith alkották. Remekül lőtt ki a két Ducati a rajtnál, Marquez viszont nem indult a legjobban, ráadásul a sikánban elkövetett egy kisebb hibát is. Lorenzo hamar leküzdötte Dovit az élen. Az első kört végül Lorenzo, Dovizioso, Iannone, Marquez és Rossi zárták a top 5-ben. A második kör elején sajnos máris láthattunk egy bukást: Dani Pedrosa esett el, de folytatni tudta a futamot.

21411_w666px_c0f69bd3c76d77f8cf057615d3213ffb

Bradl nem volt ilyen szerencsés, ő idő előtt fejezte be a Francia Nagydíjat. Jorge Lorenzo már a második körben jobbat ment, mint a korábban a versenyben futott legjobb kör. Közben többeknek gondja akadt. A. Espargaro kiállt a bokszba, di Meglio pedig a kavicságyból halászta ki Ducatiját. Az ötödik körben Scott Redding is búcsúzott. Ekkora Rossi megelőzte Marquezt, aki kicsit le is maradt az első négyről, ráadásul ezután hibázott is, így Smith is elé került. Néhány körrel később Crutchlow is elesett. Tíz körrel a rajt után Rossi feljött a harmadik helyre Lorenzo és Dovizioso mögé. Két körrel később még egyet előzött a „Doktor”, aki előtt már csak csapattársa volt. Lorenzo meg is próbált meglógni, valószínűleg érezte a hátulról érkező nyomást.



Kettőjük között 1,9 másodperc volt ekkor. Időközben Jack Miller is bukott. Lorenzo és Rossi között sokáig nem változott a távolság, nagyon hasonló időket tudtak futni. Smith egyre jobban megközelítette Iannonét az utolsó tíz körre, ráadásul Marquez is ott volt mögöttük. A körök fogyásával egyre inkább úgy tűnt, hogy Lorenzo tökéletesen kontroll alatt tartja Rossit. Hat körrel a vége előtt a negyedik helyért nagy összecsapások sora kezdődött. Iannone és Marquez nagyon szép csatát vívtak. Egy alkalommal össze is értek, de nem lett belőle gond. Az utolsó körre egyértelműnek tűnt a dobogó sorsa, a negyedik helyért azonban még tartott a csata. Végül Lorenzo magabiztos győzelmet aratott, Rossi lett a második, Dovi a harmadik. A negyedik helyet Marquez kaparintotta meg, megelőzve Iannonét és Smith-t.

A futam végeredménye:

1.

Jorge LORENZO

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

43'44.143

2.

Valentino ROSSI

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

+3.820

3.

Andrea DOVIZIOSO

Ducati Team

Ducati

+12.380

4.

Marc MARQUEZ

Repsol Honda Team

Honda

+19.890

5.

Andrea IANNONE

Ducati Team

Ducati

+20.237

6.

Bradley SMITH

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

+21.145

7.

Pol ESPARGARO

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

+35.493

8.

Yonny HERNANDEZ

Pramac Racing

Ducati

+39.601

9.

Maverick VIÑALES

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

+41.571

10.

Danilo PETRUCCI

Pramac Racing

Ducati

+42.789

11.

Nicky HAYDEN

Aspar MotoGP Team

Honda

+53.636

12.

Loris BAZ

Athinà Forward Racing

Yamaha Forward

+1'00.617

13.

Hector BARBERA

Avintia Racing

Ducati

+1'04.272

14.

Eugene LAVERTY

Aspar MotoGP Team

Honda

+1'05.259

15.

Alvaro BAUTISTA

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

+1'05.515

16.

Dani PEDROSA

Repsol Honda Team

Honda

+1'20.907

17.

Alex DE ANGELIS

Octo IodaRacing Team

ART

+1'21.663

18.

Marco MELANDRI

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

1 kör

Nem ért célba:

     
 

Jack MILLER

CWM LCR Honda

Honda

 
 

Karel ABRAHAM

AB Motoracing

Honda

 
 

Cal CRUTCHLOW

CWM LCR Honda

Honda

 
 

Scott REDDING

EG 0,0 Marc VDS

Honda

 
 

Mike DI MEGLIO

Avintia Racing

Ducati

 
 

Aleix ESPARGARO

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

 
 

Stefan BRADL

Athinà Forward Racing

Yamaha Forward

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: