DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 23. vasárnap
Motor

Robert Muresan ismét a H-Moto színeiben versenyzett

Robi régi csapattag a H-Motónál, hiszen 2013-ban és 2014-ben is a H-Moto színeiben versenyzett a Stock 1000 világbajnokságon, ahol többször is az első tízben végzett. Május elején viszont a hazai (román) bajnokság első fordulóján a H-Moto Stock BMW S1000RR motorjával a Superbike kategóriában hatalmas győzelmet aratott.

A Motor Park Romania versenypályán rendezett első bajnoki fordulón annak ellenére megdöntötte a körrekordot, hogy először járt itt. A szabadedzések után már láttuk, hogy Robi esélyes lesz a versenyen, és könnyedén hozta a pole pozíciót. Pár perccel a verseny elindítása előtt komoly eső kerekedett, így a rajtot el kellett halasztani, de ez nem vette kedvét Robinak, hiszen a BMW-vel többször versenyzett már nedves pályán, így az összes beállítása megvolt, hogy vizes aszfalton is ütőképes lehessen. 

Clip



Robert Muresan: "Május első hétvégéjén (2015. 05. 1–3.) a Motor Park Romania versenypályán Robert Muresan egy superstock versenymotorral elindult a Román Nemzeti Gyorsasági Bajnokság Superbike géposztályának futamán.

Robi először járt ezen a pályán, de ahogy azt tőle megszokhattuk, már a legelső körben azonnal gyors tempót diktált. A szabadedzések és a bemelegítő edzés után az 1:25,140-es eredménnyel Robi megjavította pályacsúcsot, így az sem okozhatott meglepetést, hogy a kvalifikáción – valós ellenfél híján – az első rajtkockát is sikerült megszereznie.

A verseny napján aztán – a futam rajtja előtt alig néhány másodperccel – leszakadt az ég. A rajtot harminc perccel elhalasztották, ezalatt mindenkinek lehetősége adódott esőgumikra váltani.

Az esős verseny rajtja során Robinak sikerült megtartani első helyét, vezető pozícióban ért az első kanyarba, és innen már senki sem tudta utolérni, egyre növelte előnyét a futam végéig, majd több mint 14 másodperccel futott be a második helyezett Cazacu Catalin (BMW Motorrad Romania) előtt. A versenyen Robi az esős pályacsúcsot is megjavította, az új rekord 1:34,726.

sbk

Robi a verseny után elmondta: „Nagyszerű napon vagyunk túl, számunkra kiváló edzés volt ez a verseny a Superbike Világbajnokságra, hiszen vizes körülmények között is tesztelhettük a motort. A gép végig nagyszerűen működött, és végre már esőben is tökéletes volt az elektronika. Nagyon köszönöm a munkát a csapatnak, a H-Motónak, a Motorsport Race Managementnek, a szurkolóimnak és mindenkinek, aki hitt bennem!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: