DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 23. vasárnap
Motor

Stoner egykori főmérnöke hízelgőnek találta Lorenzóék ajánlatát

Cristian Gabbarini, aki főmérnökként két világbajnoki címhez segítette Casey Stonert, s 2015-ben a Moto3-ból érkező Jack Miller oldalán fog dolgozni, most elárulta, hogy érdekesnek találta Jorge Lorenzóék tavalyi megkeresését, ám végül a maradás mellett döntött.

Cristian Gabbarini évekig Casey Stoner mellett tevékenykedett főmérnökként, s az ő munkájának is köszönhetően mind a Ducatinál (2007), mind a Repsol Hondánál (2011) bezsebelt egy-egy világbajnoki címet a 2012 végén visszavonult ausztrál motoros. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy sokan dolgoznának szívesen együtt az olasz szakemberrel a paddock tagjai közül: korábban például a MotoGP-ben tavaly bemutatkozott Scott Redding is őt szerette volna főmérnökének.


 



2015-ben a Moto3-ból fellépő Jack Miller oldalán láthatjuk majd feltűnni a versenyhétvégéken az LCR Hondánál, ám kiderült, hogy még a nagy rivális Yamaha klasszisa, Jorge Lorenzo is megkereste tavaly. A spanyol pilóta 2008 óta, azaz királykategóriás debütálásától kezdve Ramon Forcadával dolgozik, s végül 2015-re is aláírták vele a szerződést, ám 2010 és 2012 összetett elsője a hosszabbítás bejelentése előtt felvette a kapcsolatot Gabbarinivel is, aki nagyon hízelgőnek találta az ajánlatot:
 
„Nagyon érdekes volt” – nyilatkozta a MotorCycleNews.com weboldalnak. „Ugyanakkor az elsődleges választásom az volt, hogy maradjanak a HRC-nél, mivel bíznak bennem, és megkértek, hogy maradjak, emellett hihetetlen lehetőségeket biztosítottak nekem ahhoz, hogy rengeteg dolgot tanulhassak és izgalmas munkám legyen. Másrészt viszont érdekes volt ez a másik opció, de elmagyaráztam Jorgénak és a Yamahának az okokat, hogy miért maradok inkább, és ők megértették ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: