DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
Motor

Rossi: A második helyért zajló csata egyre izgalmasabb lesz

A hétvégi Japán Nagydíj a Yamaha hazai versenye (is) lesz, így a két gyári pilóta, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo is izgatottan várja az elsőt a három tengerentúli futamból. Az olasz aragóni bukása és a spanyol győzelme után Pedrosával kiegészülve parázs csata várható az összetett második helyért, miközben Lorenzo tavalyi sikerét is megismételné Motegiben.

A Yamaha az első két versenyhétvége során egyaránt nyerni tudott: előbb Valentino Rossi nyert hazai közönsége előtt, majd ugyanezt megtette Jorge Lorenzo is, így érthető, hogy bizakodva várják a Japán Nagydíjat, amely a Honda mellett természetesen a hangvillásoknak is hazai futama lesz. Rossi egy hatalmas aragóni bukás után érkezik Motegibe, ám állítása szerint már rendben, s a szeme előtt már az összetett második helyén megszerzése lebeg. Amelyért a csata a legutolsó verseny után csak még szorosabb lett, hiszen éppen Lorenzo a 25 pontjának, valamint csapattársa és Pedrosa hibáinak köszönhetően ugyancsak bejelentkezett ezért a pozícióért. A spanyol motoros ráadásul tavaly nyerni tudott Japánban, így jó emlékekkel utazhat a három tengerentúli forduló első felvonásának helyszínére. Lássuk, hogyan nyilatkoztak a Yamaha pilótái csapatuk hivatalos előzetes sajtóanyagában!

01 



Valentino Rossi: „Az aragóni egy nagyon nehéz versenyhétvége volt, ugyanakkor számos pozitívumot is felfedezhettünk benne. Először is, a motor nagyon rendben volt vasárnap, azonnal jól éreztem magam rajta, amint kiértem a rajtrácsra. Az első körökben remek előzéseket mutattam be, s a legjobb hárommal tudtam maradni. A csapatom fantasztikus munkát végzett. A másik pozitív dolog, hogy a következő néhány nap erős fejfájását leszámítva nem volt semmi problémám. Nagyon jól érzem magam, és már várom a három tengerentúli versenyt, mivel egyre jobban érzem magam a motoron, s a csapatom is rendkívül jól dolgozik. A második helyért zajló csata egyre izgalmasabb lesz, megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni! Japán nem tartozik a kedvenc helyszíneim közé, de Aragón sem, ott mégis jól mentünk. Meglátjuk. Ez a Yamaha hazai versenye, ezért a legjobbunkat fogjuk nyújtani egy jó eredmény megszerzéséért!”

02

Jorge Lorenzo: „Először is el kell mondanom, hogy fantasztikus érzés volt nyerni a hazai futamomon Aragónban. Sikerült kézben tartanunk egy nehéz versenyt, s végre 2014-ben először megízlelhettük a győzelem ízét, amely nagyon jól esett a csalódást keltő kezdés után. Rengeteg problémát megoldottunk a hétvége folyamán, s az egész csapat jó munkát végzett vasárnap. Most Japánba utazunk, amely országot számos okból nagyon szeretek. Nagyszerű emlékeim vannak onnan tavalyról, amikor nagy meglepetést okoztunk azzal, hogy hazai pályáján vertük meg az ellenfelünket. Tavaly nyerni tudtunk Motegiben, s egyúttal a Yamaha 200. győzelmét szereztük a két Honda előtt. Hihetetlen volt! Remélhetőleg idén meg tudjuk ezt ismételni egy tökéletes versenyhétvégével.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: