DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
04:53

Köszöntjük kedves olvasóinkat, néhány perc múlva kezdődik a harmadik szabadedzés Suzukában, amelyen a megszokottnál nagyobb lehet a sürgés-forgás, hiszen a pénteki napon a csapatok gyakorlatilag nem tudtak releváns adatokat gyűjteni a esős körülmények miatt. Tartsatok velünk a következő egy órában!

Köszönjük a figyelmet, ne feledjétek, hogy folytatás magyar idő szerint 8 órakor a kvalifikációval. Tartsatok velünk akkor is!

Íme az FP3 végeredménye:

Leng a kockás zászló, Verstappen idejét senki nem tudta überelni, ezzel a holland zárta az élen az egyetlen szárazpályás gyakorlást Suzukában.

Russellnek gyűlik meg a baja a forgalommal: először a sikánban tartotta őt fel Sebastian Vettel, majd a hajtűben öklelte fel kis híján a poroszkáló Gaslyt.

Mindenki a lágy keverékű Pirelliken most már. Verstappen 1:30,671-gyel az élre áll, miközben Alonso a negyedik.

Leclerc csupán 15 ezreddel marad el Sainz idejétől, ezzel a második helyen a monacói.

Az utolsó tíz percre fordulva továbbra is Sainz 1:30,965-ös köre az etalon, de folyamatosan javulnak az idők, hiszen Zhou és Russell is a top 5-be katapultált.

A Red Bull párosa továbbra is a közepes Pirelliket nyúzza, Verstappen a második, Perez pedig a negyedik helyen áll a sárga oldalfalú gumikon.

Sok a hiba a nyers suzukai aszfaltcsíkon: Vettel autója a hajtűben bicsaklott meg, míg Latifi a Spoon-kanyarban sodródott szélesre.

Albon is javít a Williamsszel, egészen a negyedik helyre lépett fel a thai.

Érkeznek az időmérős szimulációk! Sainz áll az élre 1:30,965-tel.

Ricciardo fékezi el és vágja át a sikánt. Az ausztrál egy szett kemény keverékű abroncsot tett tönkre ezzel a manőverrel.

Elérkeztünk a féltávhoz, nézzünk egy eredménylistát.

Javít a két Mercedes. A lágy keverékű gumikon Russell a második, Hamilton pedig a negyedik helyre lépett előre.

Elcsendesedtek az események ezekben a percekben, a két Red Bull és Albon versenyszimulációt folytat, a többiek a bokszban várakoznak.

Többen is a szél intenzitására panaszkodnak, Hamilton után most Latifi jelezte, hogy szerinte ekkora mértékű levegőmozgással még nem volt dolguk idén.

Sainz fékezte el magát az utolsó sikánban, érzése szerint az előtte lévő Leclerc mozgása zavarta meg.

A tegnapi érzelgős Tsunoda után ismét visszakaptuk a káromkodós verziót, a japán ezúttal Alonso miatt elégedetlenkedett a rádióban.

Tíz percet követően Max Verstappen áll az élen 1:32,050-es köridővel, őt Perez és a szintén lágy Pirelliken köröző McLarenek követik.

Folyamatos a körözés a suzukai aszfaltcsíkon, gumik szempontjából azonban változó képet fest a mezőny. A két Red Bull, a McLarenek, valamint Sainz a lágy keverékű gumikon kezdték az edzést, a többség azonban a közepes abroncsokon lépett pályára.

Esteban Ocon egy gyerekkori fotóval köszöntötte újdonsült csapattársát, Pierre Gaslyt a közösségi médiában.

 

Bár továbbra is borús, de száraz időjárás várta a mezőnyt Suzukában. A várakozásoknak megfelelően a teljes mezőny a pályára hajtott az első percekben.

Az első gyakorláson Fernando Alonso végzett az élen az Alpine-nal, a második edzésen pedig kettős Mercedes-elsőség született a vizes pályán. Max Verstappen szerint azonban gyakorlatilag haszontalan volt a pénteki edzésnap Suzukában.

Zöldre vált a lámpa a bokszutca végén, 60 perc áll a csapatok rendelkezésére.

Azok számára, akik az időeltolódás miatt esetleg lemaradtak volna róla: Suzukában megtörtént a várva várt bejelentés, miszerint Pierre Gasly az Alpine-nál folytatja pályafutását, helyrére pedig a Monzában berobbanó Nyck de Vries érkezik az AlphaTaurihoz.