DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Élő cikkek

Így zajlott a második edzés Melbourne-ben

Kövessétek velünk az Ausztrál Nagydíj második szabadedzéseinek eseményeit folyamatosan frissülő élő szöveges közvetítésünkben!

Köszönjük a figyelmeteket, holnap folytatjuk! :)

Fél óra múlva a Formula-2 mezőnye gurul ki a pályára az időmérőre, az F1 pedig magyar idő szerint holnap éjszaka fél háromkor folytatódik a harmadik szabadedzéssel. Az ő kvalifikációjuk reggel hatkor kezdődik majd. 

Szépen lassan leperegnek az utolsó másodpercek, ennyi volt mára az F1 Melbourne-ből. A Ferrarik nagyon jól állnak, az Astonok sem szomorkodhatnak, Hamiltonéknak viszont lesz dolga bőven holnapig. A második edzés végeredménye:

"Valami baj van" - mondja Hamilton a csapatrádión, miután tájékoztatják Leclerc tempójáról, ami történetesen sokkal erősebb, mint az övé. 

Leclerc belehibázik a versenyszimulációba, átszánkázik a füvön. 

Újra a közepeseken köröznek a pilóták, az edzés leggyorsabb körein így már valószínűleg túl vagyunk. Leclerc-t Verstappen és Sainz követi az első három helyen, mögöttük az Aston Martinok egészítik ki az első ötöt. 

Hamilton és Perez nagyon le vannak maradva csapattársaiktól: utóbbi a nyolcadik, előbbi a 18. helyen tanyázik. 

Verstappen is villantott a lágyakon, Sainzéval azonos idővel áll jelenleg a harmadik helyen.

"Ellenőrizzétek a padlólemezt!" - Tsunoda kéri a csapatot a rádión, ezzel egyébként sokan lehetnek még így. 

A Ferrari párosa taszítja le az első két helyről az Astonokat, Leclerc és Sainz között bő négy tizedmásodperc van jelenleg előbbi javára. 

Egyébként közben Verstappen is végre megfutotta első köreit, egyelőre csak a közepeseken próbálkozott a holland, a hatodik helyen áll.

A Mercedes nem tűnik túl stabilnak, Russell és Hamilton is többször megingott gyorsköreik közben. 

Leclerc veszi át a vezetést a lágyakon, bő négy tizeddel előzi meg Strollt. A monacói ideje: 1:17.423.

Így állunk a félidőhöz közeledve:

Jönnek az első lágygumis körök: az Astonok tempója ezen a keveréken is jónak tűnik, Stroll és Alonso az első két helyen. 

Stroll majdnem megforgott egy jónak tűnő kör végén az utolsó kanyarban, a kanadai azonban irányban tudta tartani az autót. 

Russell panaszkodott a csapatrádión: szerinte Sainz veszélyesen lassan közlekedett a pályán. 

A Red Bull hollandja nem sieti el, Verstappen még mindig nem ment ki a pályára. Eközben Gasly simogatja meg a falat.

Logan Sargeant kollégájához hasonlóan a szívbajt hozta csapatára, de az amerikai csak megforgott a sóderágy megnyalása után. Vissza is tért a bokszba. 

Leclerc áll az élre három lila szektorral és egy 1:18.265-ös idővel.

Leclerc csúszott meg a tizes kanyar kijáratánál, de meg tudta fogni az autót a monacói.

Lassan mindenki kint van a pályán, csak a regnáló világbajnok gubbaszt még mindig a garázsban. Az első négy helyet az Aston Martin és a McLaren pilótái foglalják el.

Verstappen autóján még az utolsó simításokat végzik, közben pedig jönnek az első köridők a közepes keverékeken. Jelenleg Alonso áll az élen 1:19.412-vel.

El is indult a második szabadedzés, Bottas és Perez máris a pályán. 

A vakbélműtétje után visszatérő Carlos Sainz részt tudott venni az első edzésen, a főnökét, Frederic Vasseurt kérdezték a spanyolról: "Eddig minden rendben, optimisták vagyunk a hétvégét illetően."

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a spanyol rajthoz tud-e állni vasárnap, az olaszok csapatfőnöke ezt mondta: "Nem vagyok doktor, de bizakodó vagyok."

Aki esetleg nem lett volna ébren az éjszaka kellős közepén és lemaradt az első edzésről: Lando Norris zárt az élen, Verstappen a második, a megfutott idők azonban nem sokat jelentenek, hiszen nem igazán tudtak tiszta kört futni a pilóták. Alexander Albon csúnyán összetörte a Williams autóját, ő nem is fog tudni részt venni a második edzésen. 

 

Az első szabadedzés összefoglalóját itt találjátok: https://formula.hu/f1/2024/03/22/norris-az-elen-albon-a-falban-az-ausztral-nagydij-elso-edzesen

Jó reggelt kívánunk minden kedves most ébredező és már ébren levő olvasónknak! Jön az Ausztrál Nagydíj második szabadedzése.