DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Élő cikkek

Ez volt az F1-es szezon utolsó szabadedzése

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj harmadik gyakorlása következik, most hangolhatnak a csapatok az időmérőre: kövessétek velünk az eseményeket!

Itt a kockás zászló, köszönjük a figyelmet, 15:00-kor jövünk az időmérővel!

Leclerc szerint nála négy kanyart bír a lágy gumi. Nagyon kell neki a lehűlő pálya...

A Ferrarik hat-hét tizedeket kapnak, ők lemaradásban vannak. Red Bull 1-2, Mercedes 3-4, a Scuderia autóit pedig még Norris is megelőzi.

Verstappen a második, másfél tizedet kap Pereztől, de így is Red Bull 1-2 az utolsó percekre fordulva.

A pályahatárokat is feszegetik a versenyzők, most éppen Verstappen csúszott le, nemrég Russell fordult szélesen, az időmérőn ilyenekért már elvehetik az ilyen köröket.

Hamilton javít és visszaveszi a vezetést, de rögön jön Perez, elsőként bemegy 1:25 alá, és ő áll az élre. Gyorsul a pálya, jönnek a lágy gumik, változik a helyzet...

Albon a lágy gumikon a negyedik (!) egyelőre, Verstappen ad két tizedet Hamiltonnak, de őt is megelőzi Russell, aki 1:25,395-tel további két tizeddel előzi a világbajnokot.

Hamiltont vizsgálják majd, mert nem lassított le a piros zászló alatt.

Perez megelőzte Hamiltont, de a brit azonnal vissazvágott, viszont a mexikói még mindig közepeseken van. Közben megjön Verstappen, a harmadik helyen kezd.

Tiszta a terep, 28 perc maradt. Verstappen még ki sem jött a pályára.

Piros zászló! Gasly jobb elsőjénél valami eltört, defekt, illetve több elem is leszakadt, amikor ráhajtott egy kerékvetőre. A sok törmelék összeszedése miatt megállítják a gyakorlást.

Hamilton lágy gumis körét Leclerc már szinte megfutotta közepeseken, a harmadik-negyedik helyre pedig jelenleg a két Alpine zárkózott fel.

Közben Norris és Vettel fékjei is füstölnek, érdekes kérdés előtt állnak a csapatok a hűvösebb időmérő előtt.

15 perc eltelt, de a Red Bullokat nem láttuk, Verstappen még mindig sisak nélkül beszélget dr. Helmut Markóval.

Ricciardo fékjei kezdenek füstölni, úgy fest, hogy a gumik mellett ezt is menedzselni kell...

Az első körök után Hamilton-Russell-Sainz-Leclerc a top négy.

A pilóták a gumikezelést próbálgatják, ugyanis egy "full" kört nem igazán bírnak végig az abroncsok, megy az egyensúlyozás azon a téren, hogy hol érdemes kicsit óvatoskodni.

Ez az edzés is csendesen indul, Verstappen még sisak nélkül beszélget, többen is csak most szedik össze magukat.

Zöld jelzés, kezdünk!

Pénteken egyébként nem voltak túl szikrázóak a szabadedzések, kicsit érezni már a szezon végét, illetve a mérsékelt tétet.

Ez a gyakorlás is napfényben zajlik majd, ami nem feltétlenül reprezentatív az időmérő és a futam szempontjából, meglátjuk, hogy ki hogyan tud ebből dolgozni.

Ami az élmezőnyt illeti, a mérvadóbb második szabadedzésen Max Verstappen volt a leggyorsabb, méghozzá elég egyértelmű fölénnyel.

Egy utolsó óra áll még a csapatok rendelkezésére, hogy tökéletesítsék a beállításokat az időmérő előtt, illetve hogy a tegnapi megbeszélések alapján leellenőrizzenek ezt-azt a versenystratégia kapcsán.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az idei F1-es szezon utolsó szabadedzése, következik a harmadik gyakorlás Abu Dhabiban.