DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Élő cikkek

Ez történt a második szabadedzésen Spielbergben

Bár a rajtsorrend már a tegnapi kvalifikáción kialakult, a csapatok további értékes tapasztalatokat gyűjthetnek a mai egyórás gyakorláson: kövessétek velünk a legfontosabb eseményeket!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, negyed óra múlva kezdődik a második szabadedzés Spielbergben, ami az utolsó lehetőség a csapatok számára, hogy értékes információkat szerezzenek a sprint, valamint a vasárnapi verseny előtt. Tartsatok velünk a következő egy órában!

A tegnap megrendezett kvalifikáción Max Verstappen szerezte meg a pole-pozíciót, így ő indulhat az élről a délutáni sprintversenyen. A mai egyórás gyakorlás vélhetően a versenyekre való felkészülés jegyében fog telni, ezért a csapatok valószínűleg a hosszabb etapokra helyezik majd a hangsúlyt.

Zöldre váltott a lámpa a bokszutca végén, kezdetét veszi a második szabadedzés Spielbergben.

Napos időjárási körülmények várták a csapatokat, a levegő közel 20, az aszfalt pedig 35 fokos.

Az első 5 percben a mezőny fele hajtott pályára, Lando Norris a többiektől eltérően lágy keverékű Pirelliken kezdte a körözést, miután tegnap jelentős időt veszített motorhiba miatt az első szabadedzésen.

Helyszíni tudósítónk, Mészáros Sándor azt az információt szerezte Spielbergben, hogy mindkét Mercedesben váltót cseréltek a tegnapi baleseteket követően, de az nem jár majd büntetéssel, míg Lewis Hamilton autóján a teljes kasztnit kicserélték. Az erőforrásokat alapos vizsgálat után rendben találták, így ha innentől minden jól megy, akkor már a második szabadedzés felétől pályára gurulnak az Ezüst Nyilak.

Negyedórát követően Verstappen áll az élen egy 1:08:966-os köridővel, melyet a lágy keverékű gumikon futott.

A Ferrari az első, versenyen használt logóját festette fel autójára a hétvégén, mely épp 90 évvel ezelőtt jelent meg a motorsportok színpadán.

 

Hamilton autóját lázasan szerelik a bokszban, vajon tényleg láthatjuk a hétszeres világbajnokot ezen az edzésen?

Elérkeztünk az edzés feléhez, nézzünk egy eredménylistát:

Ebben az állapotban van Hamilton autója bő 20 perccel az edzés vége előtt...

 

Leclerc állt az élre, 1:08.660-at futott a lágy keverékű gumikon, rajta is túltett azonban Sainz, aki 5 századdal verte a monacóit.

Meglehetősen jól szerepelnek az Alpine-ok, Alonso és Ocon a 4-5. helyet foglalját el 15 perccel az edzés vége előtt.

Szűk 14 perccel az edzés vége előtt Hamilton is a pályán! Vajon sikerül megfelelően felkészülnie a délutáni sprintversenyre ennyi idő alatt?

Leclerc alatt bicsaklott meg a Ferrari, a monacói a kivetítőkön is látta a hibáját, melyet követően egyből visszatért a bokszba.

Vettel a 10-es kanyar kijáratán futott túl szélesre, aminek következtében egy apró darab is letört az Aston Martinról.

Leng a kockás zászló, ezzel véget ért a második szabadedzés Spielbergben, melyen Sainz végzett az élen csapattársa Leclerc, valamint Verstappen előtt.

Íme a végeredmény:

Ez volt tehát a második szabadedzés Spielbergből, köszönjük szépen a figyelmet. Ne feledjétek, hogy 16:30-tól következik a szezon második sprintversenye, tartsatok velünk akkor is!