DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Élő cikkek

Ez volt a harmadik monacói edzés

Folytatódik a monacói F1-es hétvége, szokás szerint a szombati első program a harmadik szabadedzés. Vajon ezt is elviszi Leclerc? Kövessétek élő, szöveges közvetítésünkkel!

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok, várunk vissza mindenkit az időmérőn, ami igencsak izgalmasnak ígérkezik!

Letelt a harmadik gyakorlás hatvan perce is, és a végén Perez elrontja Leclerc örömét: a mexikói a leggyorsabb az utolsó szabadedzésen. Mögöttük Sainz, Verstappen, Gasly, Norris, Hamilton, Magnussen, Russell és Alonso.

A mexikói egyébiránt megint járt az élen, de Leclerc megint szót kért.

Miközben azt mutatják újra, ahogy Stroll puszit adott a falnak, Russell és Perez között is történt egy feltartás-gyanús helyzet.

Ferrari-Red Bull csata lehet ez megint az első helyért, oda-vissza váltják egymást az élen a két istálló pilótái.

Perez az élen, de a különbségek elenyészőek, még a negyedik Leclerc hátránya is csak egy tized.

Sainz átveszi a vezetést, 39 ezreddel. A spanyol volt egyébiránt az, aki Vettelt feltartotta, és lehet még ebből gondja.

Újabb komoly elégedetlenkedés a forgalom miatt, ezúttal Vetteltől. Verstappen és Zhou esetét vizsgálják is a felügyelők.

Már csak Alonso, Perez és a két Ferrari van a bokszban. Megélénkült a forgalom a pályán, amit Hamilton jelent is, Verstappen pedig káromkodik egyet, miután majdnem belefutott egy lassabb társába.

Kezd visszatérni a pályára az élet, Norris és Magnussen is javít a köridején. A fiatal brit ezzel a 3., a dán az 5.

Az amúgy is nyugodt szabadedzés még nyugodtabb tempóra kapcsolt, a mezőny nagy része visszatért a bokszba. Perez, Alonso, Tsunoda és Albon a pályán.

Sainz is vendégeskedett egy kicsit a célegyenes utáni bukótérben.

Íme egy félidős top10:

1:12.885, egy újabb Leclerc-kör. Verstappen csak az első szektorban volt gyorsabb nála.

A Mercedesnél eközben tovább megy a fejvakarás: Hamilton nem érti, hogy létezik, hogy ilyen messze, 1.2 másodpercre vannak Leclerc-től. 8-9. helyen jelenleg az Ezüst Nyilak.

Az edzés első sárga zászlója, Stroll körbenézett a bukótérben.

... de jön Leclerc, ezredre azonos idővel, mint Perez. Csak azért második a monacói, mert később futotta a kört.

A két Red Bull közben átveszi a vezetést, meglepetésre vagy sem, Perez-Verstappen sorrendben...

Hiába gyorsul folyamatosan, Leclerc nem teljesen elégedett, némi vibrációra panaszkodik.

Még öt ezredet faragott a különbségből Verstappen, de Leclerc válasza azonnal érkezett, így megint több, mint kéttizedes a differencia.

A két Mercedes ideje már nem ennyire combos, Hamilton-Russell sorrendben egyelőre csak a 12-13. helyen állnak. A legjobb tízben nagy a keveredés, McLarenek, Alfa Romeók, AlphaTaurik. Verstappen közben most közelebb férkőzik Leclerc-hez, 38 ezredre.

És rögtön nyolc tizednyi lett belőle, Leclerc újabb parádés kört futott...

Verstappen a harmadik helyre sorol be négy és fél tizedes hátránnyal. Két Ferrari, két Red Bull az első négy, de várjuk még a Mercedeseket is többek között.

1:14.008. Leclerc ezúttal sem hagyja magát, az élen a monacói.

Sainz két felvezető kör után indult neki a valódi gyorskörének, és bő hat tizeddel meg is előzi Alonsót. Közben a Red Bullok is a pályán.

Alonso tovább gyorsul, egyelőre Bottas sem tudta megelőzni. A finn pilótának úgy tűnik, simábban indul a szombatja, mint a péntekje.

Ricciardóé a következő idő a lágyakon, de négy tizeddel Alonso mögött fut csak be. Hamarosan érkeznek a Ferrarik is, szintén a piros oldalfalú Pirelliken.

Alonso azonban a lágyakat pakolta fel, és oda is dobott egy leggyorsabb kört velük: 1:15.809.

A két Haas, Latifi és Stroll a közepeseken kezd, Vettel azonban a keményekkel gördült ki. A többiek nem igazán sietnek, így a pályán egyelőre nincs a tegnap is látott torlódás.

Latifi és Magnussen már a pályán, de a két Aston Martin se vár sokáig.

Elindul az utolsó szabadedzés, egyelőre mérsékelt a forgalom.

Tegnap megúsztuk egyetlen nagyobb incidenssel, Daniel Ricciardo csapta falnak a McLarent. Nem garantált ugyanakkor, hogy ez így marad. Maga Leclerc is úgy fogalmazott, szombaton jön a komolyabb kockázatvállalás.

A tegnap egyik meglepetése volt Lando Norris, aki feltűnően erősen ment a McLarennel. Bár múlt hét óta betegeskedik, nem tűnik úgy, hogy rossz formában lenne. Ma reggel például a reflexei egész biztosan a helyén voltak, amikor egy rajongó autogramot kért tőle.

Továbbra sem gyülekeznek esőfelhők a nagydíjhétvége felett, kellemes tavaszias idő fogadja ma is a mezőnyt.

Sok szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat a Formula-1-es Monacói Nagydíj szombatján. Hamarosan kezdődik az utolsó gyakorlás, amelyen néhány csapat még bőven a problémamegoldásra fókuszálhat. Míg a Ferrari és a helyi kedvenc, Charles Leclerc szárnyal, Max Verstappen mintha még egy kicsit keresné a tempót, a Mercedesnél pedig visszatért a delfinezés.