DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Élő cikkek

Ilyen volt a Brit Nagydíj időmérő edzése

Rendhagyó időpontban rendezik a kvalifikációt, amely ráadásul nem is a vasárnapi rajtsorrendről dönt - kövessétek velünk az eseményeket élő szöveges közvetítésünkben!

Köszönjük a figyelmet, mindjárt jövünk az összefoglalóval és a nyilatkozatokkal!

Bottas a harmadik, Leclerc a negyedik, az újabb pocsék időmérőt teljesítő Perez pedig csak az ötödik helyre hozza be a Red Bullt, bő hét tizeddel elmaradva Hamiltontól.

A világbajnok 75 ezredet adott Verstapennek, javítottak a végén, de a hazaiak sztárja ezúttal legyőzte holland riválisát!

LEWIS HAMILTONÉ AZ IDŐMÉRŐ! 

Russel senkitől sem zavartatva, egyedül kiment egy körre, egész Silverstone tapsolt és ujjongott neki, elképesztő hangulatban ment egy 1:26-os kört - egy tizedet kapott a negyedik Pereztől...

Ez elsőre Hamiltoné! Az utolsó másodpercben osztotta le Verstappent, szűk két tizedet adott a hollandnak. Bottas négy tizeddel harmadik, Perez már hét tizeddel negyedik, századokkal előzte meg a ké McLarent.

Perez 1:26,8-cal nyit!

Verstappen pont Hamilton mögött gurul... a két Ferrari pedig használt gumikkal lövi el az első próbálkozást.

Indul a Q3, jönnek az autók.

A Q3 előtt elmondhatjuk, hogy Hamilton felvette a kesztyűt és ő képes lehet megszorongatni Verstappent, a többiek viszont messze vannak tőlük.

Williams-öröm...

Russell óriásit javít! Mit csinál? Bejut a Q3-ba a Williamsszel! Elképesztőt ment a fiatal brit - a McLarenek éppen csak bejutottak, kiesett Stroll, Giovinazzi, Ocon, Gasly és Alonso!

Hamilton óriási kört megy, három tizedet ad Verstappennek és vezet!

Bő két perc maradt, jönnek az utolsó próbálkozások a Q2-ben.

Egész elképesztően szoros a helyzet, Verstappen-Hamilton szinte egál, Bottas stabil harmadik, a többiek egy lépéssel leszakadva, de századokra egymástól - elsőre Perez a negyedik, Vettel bravúros ötödik, kieső pedig Giovinazzi, Stroll, Alonso, Russell és Gasly.

Perez kap hat tizedet Verstappentől, jelenleg Vettellel van egálban.

Verstappen kiváló utolsó szektorral bünteti Hamilton hibáit, nem egészen egy tizeddel, de az élre áll - szoros lehet majd a Q3?

Hamilton 1:26,6-tal kezd, elég durván ment végig, egy-két kisebb hiba azért maradt benne.

Már zajlik a Q2, most jönnek a gyors körök.

Hamilton is javított a végén, századokra megközelítette Verstappent, Leclerc a harmadik, Perez bejött negyediknek, Ricciardo pedig óriási körrel ötödiknek - Bottas csak 9., Vettel adott fél másodpercet Strollnak csapaton belül, Russell a Q2-ben.

Óriási javítások! Végül szinte mindenki nagyot lépett előre, aki veszélyben volt, kiesett a két Haas, Latifi, Raikkönen és Tsunoda! Így ér véget a Q1!

Egy perc, jönnek az u tolsó próbálkozások!

Javítanak a McLarenek: Norris 3., Ricciardo 7., Vettel kieső!

Még bő három perc, Mazepin, Schumacher, Stroll, Latifi és Ricciardo kieső, Vettel van veszélyben az ausztrál előtt, George Russell a 13.

Alonso óriási extrával a negyedik helyen áll, Norris viszont csak tizedik, ő nem remekel. 

Leclerc kis híján eldobja a Ferrarit, de megfogja!

Verstappen 1:26,7-tel átveszi a vezetést, volt még ott tartalék!

Hamailton 1:27,1, begyorsult a Mercedes délutánhoz képest, Bottas 1:27,4, Perezt még Leclerc is megelőzte elsőre, Verstappenre egyelőre várunk.

Több mint tíz Celsius-fokot hűlt a pálya a szabadedzéshez képest, ez számíthat. 

Norris 1:28,2-vel nyit, egyelőre ő áll az élen, de nyilván ezek még csak a bemutatkozó körök.

Nincs túl nagy szél, ez most nem zavaró tényező, pedig Silverstone-ban általában az.

Indulunk! 2003 óta ez az első pénteki időmérő - kíváncsian várjuk, hogy mit hoz!

Nem lesz eső az időmérőn, jelen állás szerint 0% az esély rá.

A délutáni szabadedzés brutális Verstappen-fölényt és Mercedes-szenvedést hozott, nagy kérdés, hogy Hamiltonék új fejlesztései mennyire tudnak működni ennyire kevés behangolást követően. 

Rendhagyó körülmények között zajlik majd a kvalifikáció, hiszen ennek az eredménye csak a holnapi sprint rajtsorrendjéről dönt, nem pedig a vasárnapi "igazi" futamról.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, rövidesen kezdetét veszi a Brit Nagydíj időmérő edzése.