DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
19:31

Verstappen kiváló utolsó szektorral bünteti Hamilton hibáit, nem egészen egy tizeddel, de az élre áll - szoros lehet majd a Q3?

Köszönjük a figyelmet, mindjárt jövünk az összefoglalóval és a nyilatkozatokkal!

Bottas a harmadik, Leclerc a negyedik, az újabb pocsék időmérőt teljesítő Perez pedig csak az ötödik helyre hozza be a Red Bullt, bő hét tizeddel elmaradva Hamiltontól.

A világbajnok 75 ezredet adott Verstapennek, javítottak a végén, de a hazaiak sztárja ezúttal legyőzte holland riválisát!

LEWIS HAMILTONÉ AZ IDŐMÉRŐ! 

Russel senkitől sem zavartatva, egyedül kiment egy körre, egész Silverstone tapsolt és ujjongott neki, elképesztő hangulatban ment egy 1:26-os kört - egy tizedet kapott a negyedik Pereztől...

Ez elsőre Hamiltoné! Az utolsó másodpercben osztotta le Verstappent, szűk két tizedet adott a hollandnak. Bottas négy tizeddel harmadik, Perez már hét tizeddel negyedik, századokkal előzte meg a ké McLarent.

Perez 1:26,8-cal nyit!

Verstappen pont Hamilton mögött gurul... a két Ferrari pedig használt gumikkal lövi el az első próbálkozást.

Indul a Q3, jönnek az autók.

A Q3 előtt elmondhatjuk, hogy Hamilton felvette a kesztyűt és ő képes lehet megszorongatni Verstappent, a többiek viszont messze vannak tőlük.

Williams-öröm...

Russell óriásit javít! Mit csinál? Bejut a Q3-ba a Williamsszel! Elképesztőt ment a fiatal brit - a McLarenek éppen csak bejutottak, kiesett Stroll, Giovinazzi, Ocon, Gasly és Alonso!

Hamilton óriási kört megy, három tizedet ad Verstappennek és vezet!

Bő két perc maradt, jönnek az utolsó próbálkozások a Q2-ben.

Egész elképesztően szoros a helyzet, Verstappen-Hamilton szinte egál, Bottas stabil harmadik, a többiek egy lépéssel leszakadva, de századokra egymástól - elsőre Perez a negyedik, Vettel bravúros ötödik, kieső pedig Giovinazzi, Stroll, Alonso, Russell és Gasly.

Perez kap hat tizedet Verstappentől, jelenleg Vettellel van egálban.

Hamilton 1:26,6-tal kezd, elég durván ment végig, egy-két kisebb hiba azért maradt benne.

Már zajlik a Q2, most jönnek a gyors körök.

Hamilton is javított a végén, századokra megközelítette Verstappent, Leclerc a harmadik, Perez bejött negyediknek, Ricciardo pedig óriási körrel ötödiknek - Bottas csak 9., Vettel adott fél másodpercet Strollnak csapaton belül, Russell a Q2-ben.

Óriási javítások! Végül szinte mindenki nagyot lépett előre, aki veszélyben volt, kiesett a két Haas, Latifi, Raikkönen és Tsunoda! Így ér véget a Q1!

Egy perc, jönnek az u tolsó próbálkozások!

Javítanak a McLarenek: Norris 3., Ricciardo 7., Vettel kieső!

Még bő három perc, Mazepin, Schumacher, Stroll, Latifi és Ricciardo kieső, Vettel van veszélyben az ausztrál előtt, George Russell a 13.

Alonso óriási extrával a negyedik helyen áll, Norris viszont csak tizedik, ő nem remekel. 

Leclerc kis híján eldobja a Ferrarit, de megfogja!

Verstappen 1:26,7-tel átveszi a vezetést, volt még ott tartalék!

Hamailton 1:27,1, begyorsult a Mercedes délutánhoz képest, Bottas 1:27,4, Perezt még Leclerc is megelőzte elsőre, Verstappenre egyelőre várunk.

Több mint tíz Celsius-fokot hűlt a pálya a szabadedzéshez képest, ez számíthat. 

Norris 1:28,2-vel nyit, egyelőre ő áll az élen, de nyilván ezek még csak a bemutatkozó körök.

Nincs túl nagy szél, ez most nem zavaró tényező, pedig Silverstone-ban általában az.

Indulunk! 2003 óta ez az első pénteki időmérő - kíváncsian várjuk, hogy mit hoz!

Nem lesz eső az időmérőn, jelen állás szerint 0% az esély rá.

A délutáni szabadedzés brutális Verstappen-fölényt és Mercedes-szenvedést hozott, nagy kérdés, hogy Hamiltonék új fejlesztései mennyire tudnak működni ennyire kevés behangolást követően. 

Rendhagyó körülmények között zajlik majd a kvalifikáció, hiszen ennek az eredménye csak a holnapi sprint rajtsorrendjéről dönt, nem pedig a vasárnapi "igazi" futamról.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, rövidesen kezdetét veszi a Brit Nagydíj időmérő edzése.