DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Hírösszefoglaló

Kiderült a Sauber neve, Button újra versenyez – péntek

Kiderült, milyen néven fut jövőre az Alfa Romeóval szakító Sauber, az AlphaTauri esetében azonban elmaradt a nagy változás. Jenson Button újra versenyezni fog! Pénteki híreink.

Alex Albon szerint megérti, hogy milyen úton halad előre a Williams, de közben a karrierjére is gondolnia kell. Az autó fejlesztéséről is érdekes dolgokat mondott.

Napvilágot látott az FIA F1-es nevezési listája 2024-re, benne a hivatalos csapatnevekkel, így az is kiderült, hogy a Kick.com vásárolta meg a jogokat, így a cég után kell elnevezni a Sauber F1-es autóit a következő két szezonban.



Az 1988-as Le Mans-i verseny győztese, Jan Lammers szerint jövőre sokkal nehezebb dolga lesz a Red Bullnak. Két csapatot nevezett meg, mint lehetséges 2024-es kihívót.

Christian Horner szerint is képtelenség, hogy a Red Bull jövőre akár csak hasonlót is nyújtson, mint a 2023-as teljesítményük.

A 2009-es Formula-1-es világbajnok 2019 után először fog teljes szezont futni bármely sorozatban. Button 2024-ben az endurance-világbajnokságban áll rajthoz.

Valószínűtlen párosítás, de időről időre mégis megpendítik, hogy Lewis Hamilton esetlegesen Max Verstappen csapattársa lehetne a Red Bullnál. A háromszoros nagydíjgyőztes tévés szakértő, Johnny Herbert azt fejtegette, miért nem működne egy ilyen kombináció, különösen abban az istállóban, ahol Hamilton lenne az új fiú.

A WTCR megszűnése után idén vette át a túraautózás nemzetközi csúcsszériájának szerepét az újonnan létrehozott TCR Világsorozat, amelynek fordulóit az egyes regionális vagy helyi TCR-szériák versenyeihez hozzácsapva rendezték meg. A széria, amelynek bajnoka Michelisz Norbert lett a BRC Hyundai színeiben, a második idényére rangot lép, ugyanis immár az FIA által szankcionált versenysorozat lesz, így a hivatalos neve is FIA TCR World Tour lesz 2024-ben. Emellett a versenynaptárat is felfedték.

Összesen tizenhat F1-es rekordot írt felül ebben a szezonban Max Verstappen – a Red Bull klasszisa a száguldó cirkusz történetének legdominánsabb szezonját hozta össze, és bár több helyen a versenynaptár vagy a pontrendszer is a kezére játszott, de így is elképesztő magasságokban jár. Van azonban egy rekord, amelyet csapata a Red Bull nem tudott megdönteni – noha ez aligha a hollandon múlt –, ugyanis az egy szezonban megszerzett legtöbb dobogós helyezés továbbra is a Mercedesé a 2016-os szezonból.

A hírek szerint 2023 világbajnoka nagyjából 70 millió amerikai dollárnak megfelelő összeget vágott zsebre az idény során, azonban Christian Horner szerint sem a pénz, sem a sikerek, sem a hírnév nem változtatta meg Max Verstappent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: