DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Hírösszefoglaló

Stroll sérülése, üzletel az Aston és a McLaren: a hétfői F1-es hírek

Lance Stroll balesete és sérülése került a mai hírek középpontjába: íme a legfontosabb események, hogy ne maradjatok le semmiről.

A nap legfontosabb híre kérdés nélkül Lance Stroll balesete: Az Aston Martin hivatalos közleményben jelezte, hogy a pilóta éppen egy szezonfelvezető edzésen vett részt Spanyolországon, amikor kerékpáros balesetet szenvedett. A sérülései következtében biztos, hogy kihagyja a hét során, csütörtökön, pénteken és szombaton esedékes Formula-1-es tesztet, így érdemi autóban töltött idő nélkül kell majd nekivágnia a szezonnak. A szezonnyitó Bahreini Nagydíjjal kapcsolatban még nem született döntés, a közleményben csak annyi áll, hogy naponta vizsgálják majd az állapotát, és a futam előtt újabb közleményt adnak majd ki erről.

Itt természetesen felmerült, hogy ki ülhet a helyére, és jelenleg Felipe Drugovich indulhat a legjobb eséllyel a pótlására. Az F2-es bajnok ki is tett egy posztot a szimulátorozásáról, és úgy fest, hogy ha Strollt pótolni kell (márpedig a teszten biztosan kell), akkor ő kaphat váratlan lehetőséget.

Ehhez kapcsolódik az a hír is, hogy az Aston tartalékjait (Drugovich mellett Stoffel Vandoorne-t) a McLaren is szeretné majd igénybe venni, ha ezt hozza a szükség: a részletek itt olvashatók!

f1-stroll-aston



Maga a nap egyébként ezt a sztorit leszámítva elég gyér volt hírtermés szempontjából, de két érdekességet azért még érdemes kiemelni. Egyrészt sajtótájékoztatót tartott a Honda, amire a Formula.hu is meghívást kapott. Az eseményen szó volt a McLarenről, a 2026-os folytatásról, és több érdekességről is, szerkesztőségünk kérdésére is válaszoltak a japánok: a sajtótájékoztatón elhangzottakat itt foglaltuk össze!

Másrészt Hollandiában megjelent a Max Verstappen és Nyck de Vries eddigi történetét feldolgozó olvasmány, a Max & Nyck („Max és Nyck”). Az AlphaTauri újoncáról szóló fejezetekben megszólalt a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin is, a brit szakember pedig De Vries távozásának körülményeiről és a holland pilóta kiemelkedő képességeiről is szót ejtett. Shovlin szavai és előrejelzése itt olvasható!

Verstappent egyébként jelölték a Laureus-díjra, ahogy a Red Bull csapatát is, Lewis Hamilton rekordot állíthat be, újra hallhattunk a versenypályára visszatérő Nyikita Mazepinről, és beszámoltunk a Daytona 500 eseményeiről is. 

Végezetül pedig egy szolgálati közlemény: elindult a Formula.hu új F1-es hírháttérműsora, a Pitwall. Az első epizód az elmúlt hét legfontosabb híreivel, eseményeivel már megtekinthető a YouTube-csatornánkon:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: