DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rajtrács: A bajnokesélyesek az első sorban

A Mercedes idén ötödik alkalommal sajátította ki az első rajtsort, a két többszörös bajnok a 3-4. helyről kezdheti meg a Belga Nagydíjat.

Azon ritka alkalmak egyikével állunk szemben, amikor egyetlen ponton sem változott a rajtrács az időmérő edzés végeredményéhez képest. Az utolsó sort a papírformának megfelelően a Caterham autói foglalják el, az újonc Andre Lotterer kellemes meglepetést okozva egy másodpercet adott csapattársának, Marcus Ericssonnak, így a 21. helyről várhatja karrierje első (s az sem kizárt, hogy utolsó) F1-es rajtját.



 



 

A 10. sor Chiltoné és az edzésen műszaki hibát szenvedő Esteban Gutierrezé, előlük a tegnapi nap legnagyobb csalódását szolgáltató Nico Hülkenberg, valamint Pastor Maldonado indulhat, utóbbi egy Q2-t érő kört dobott el az utolsó kanyarban történt megforgásával. Jules Bianchié a 16. rajthely, aki idén harmadszor vitte Q2-be a Marussiát, mellőle honfitársa, Romain Grosjean indulhat. A 7. sorba kvalifikálta magát Adrian Sutil, aki a 14. rajthellyel tulajdonképpen akár elégedett is lehet, nem úgy Perez a 13. pozícióval - a Force India a leggyengébb mercedeses csapat volt a belga időmérőn.



 

A Toro Rossók a középmezőny legjobbjaként a 6. sorba kvalifikálták magukat, a tágabban értelmezett élmezőnyt ugyanis Belgiumban egyértelműen a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull, a Williams és a McLaren alkotja. Közülük utóbbi kettőnek sikerült a leggyengébben a Q3, az eső egyiküknek sem feküdt igazán, így a 6-10. helyre kerültek autóik, kiegészülve a gyorskörén hibázó Raikkönennel - a sorrend: Bottas, Magnussen, Raikkönen, Massa, Button.



 



 

A Blanchimont-ban rontó Daniel Ricciardo az ötödik rajthelyet szerezte meg, azaz ezúttal kikapott Sebastian Vetteltől, sőt kettejük közé a lehetőségekhez képest ismét a legjobbját hozó Fernando Alonso is beférkőzött, aki csak hét századot kapott Vetteltől. Az első rajtsorhoz azonban senkinek nem volt köze a két Mercedesen kívül, a második helyen záró Hamilton is 1,9 másodpercet adott Vettelnek, fölényük talán sosem volt ekkora az idén.



 

A Belga Nagydíj 14 órakor rajtol el.



 

A Belga Nagydíj rajtsorrendje:
1. Nico Rosberg Mercedes
2. Lewis Hamilton Mercedes
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault
4. Fernando Alonso Ferrari
5. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault
6. Valtteri Bottas Williams-Mercedes
7. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes
8. Kimi Raikkönen Ferrari
9. Felipe Massa Williams-Mercedes
10. Jenson Button McLaren-Mercedes
11. Danyiil Kvjat Toro Rosso-Renault
12. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault
13. Sergio Perez Force India-Mercedes
14. Adrian Sutil Sauber-Ferrari
15. Romain Grosjean Lotus-Renault
16. Jules Bianchi Marussia-Ferrari
17. Pastor Maldonado Lotus-Renault
18. Nico Hülkenberg Force India-Mercedes
19. Max Chilton Marussia-Ferrari
20. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari
21. Andre Lotterer Caterham-Renault
22. Marcus Ericsson Caterham-Renault

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: