DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Briatore újra munkát vállalt a Formula-1-ben

A Formula-1 korábbi csapatfőnökét, Flavio Briatorét kérték fel arra, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy a sport nézettségének csökkenését megállítsa.

Az olasz, akit a 2008-as szingapúri ütközési botrány után tiltottak el a sporttól a Formula-1 új, népszerűsítésért felelős munkacsoportját vezeti.

A csoport célja, hogy ötletekkel álljanak elő, hogyan lehet növelni a sport népszerűségét, különösen a fiatal rajongók körében.

Briatore mellett több csapat is helyet kapott a testületben, így a Mercedes, Red Bull, Ferrari és a Force India alakulatok képviselői is.

Miután a Magyar Nagydíj hétvégéjének szombati napján egyeztettek Bernie Ecclestone-nal, Toto Wolff elmondta, a médiát is be kell vonni abba, hogy a rajongók véleménye még nagyobb teret nyerjen, miután az utóbbi időben néhány elég népszerűtlen döntés született.




"Néhány szakembernek kell összeülnie, mert nehéz a helyzet akkor, amikor mindenkit meghívsz és különböző prioritásokkal és megoldásokkal állnak elő" - mondta el a Mercedes csapatfőnöke. "Talán a média képviselői és érintettek lesznek ebben, mert szeretnénk elkerülni a legutóbbi helyzetet, amikor ötleteinket a sajtó nagyon rossznak tartotta! Ezt tervezzük. Bernie azt kérte, beszéljünk a csapatokkal arról, hogyan tudnánk a Formula-1 látványosságát. Így összeülünk és ötletekkel állunk elő."

A megbeszélésekre a következő néhány hétben sor kerül. Szombaton már felmerült egy ötlet, hogy büntetősúlyokat vezessenek be, amellyel ki lehetne egyenlíteni az erőviszonyokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: