DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Kobayashi megértené, ha pénzes versenyzőre cserélnék le

A Caterham japán pilótája reméli, hogy a csapaton belüli változások jobb eredményekhez segítik őket. A versenyző, akinek ülése a szóbeszéd szerint veszélybe került a Német Nagydíj előtt, bevallotta, érthető lenne, ha egy nagy tőkével rendelkező pilótára cserélnék - a Forma-1 ugyanis erről szól.

A tulajdonost váltó Caterhamhez új csapatfőnök érkezett az egykori F1-es Christijan Albers személyében, miközben az istálló tanácsadója Albers egykori főnöke, Colin Kolles lett. Az új vezetőség jelentős leépítésekbe kezdett, az Autosport értesülései szerint több mint 40 alkalmazottat elküldtek, köztük több vezető beosztású embert. Kobayashi szerint azonban a változások a helyes irányba mozdíthatják a csapatot.

 

"Hiszek ebben, és 100, vagy inkább 120 százalékosan dolgozni fogok. A struktúra megváltozott, most meg kell látnunk, mi történik. De az én feladatomban nincs eltérés. Nem úgy fejlődtünk, ahogy arra számítni lehetett. A költségvetéssel nagy gondban voltunk, de most van pénzünk, és fejlesztések is lesznek a jövőben" - mondta a japán versenyző, utalva a Caterham csomagjára, amely az ígéretek szerint a Belga Nagydíjra fog megérkezni.

 



A tulajdonosváltással a pletykák is felreppentek, miszerint Kobayashi nincs biztonságban - a Red Bull pártfogoltját, Carlos Sainz Jr-t látták sokan a helyén már a Német Nagydíjtól. Az új vezetőség azonban állítólag garantálta Kobayashi maradását. "Nincs szükségem garanciára, mivel nem a cégben dolgozom, inkább független vagyok. Ha nem végzek jó munkát, akkor lehet, hogy már holnap kirúgnak."

 

"Minden attól függ, ők mit akarnak. Tapasztaltabb vagyok, mint más versenyzők, emiatt csak a munkámra kell összpontosítanom. Pénz tekintetében ugyanis nem tudok segíteni. Érthető lenne, ha egy pénzes versenyzővel szemben elveszteném az ülésem. Sajnos a Forma-1 erről szól." Kobayashit a következő évről is firtatták. "2014-re összpontosítunk. Ha nem sikerül jól, talán nem is lesz jövő év."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: