DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Raikkönen alatt már az első körben megállt a Ferrari

Nem indult jól a jerezi teszt a Ferrari számára, hiszen mindössze néhány kanyar megtételét követően technikai problémával szembesültek.

A motorokat és a regeneratív rendszereket érintő új szabályok miatt a csapatok számítottak arra, hogy a teszteken megszokottnál több leállás lesz, de arra bizonyára a Ferrarinál sem gondoltak, hogy pár kilométer megtétele után meg kell majd állítaniuk az F14 T modellt.



A gyakorlás persze tapogatózva kezdődött, és mindössze Lewis Hamilton tett meg két felvezető kört a Mercedesszel, mielőtt 9:40 körül Kimi Raikkönen is kihajtott volna a V6-os turbómotorral szerelt Ferrarival.

A finn azonban mindössze négy kanyart teljesített problémamentesen, majd a jerezi pálya hátsó egyeneséhez érkezve, a Sito Pons kanyarban megállt alatta az autó. Azonnal előkerültek a piros zászlók, amikkel vélhetően gyakran fogunk még találkozni a hét során.

A csapatnál csak annyit közöltek, elővigyázatosságból kérték megállásra a finnt, de arról nincs hír, mi okozott aggodalmat a mérnökök számára. Raikkönent és az autót külön utakon szállítják vissza a bokszba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: