Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 28. szombat
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing: Újra formában az AMTS

A hosszas kényszerszünet után az elmúlt hétvégén újra megnyithatta kapuit a közönség előtt Magyarország legátfogóbb autós – motoros, technikaisportos tematikát felölelő rendezvénye a jubileumi XV. Autó Motor és Tuning Show Kőbányán a XXI. századi színvonalra megújult Hungexpo vásárvárosban.

Ahogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiemelten fontos volt ez az esemény a Gender Racing számára. Bár az előző AMTS-hez hasonlóan most nem rukkolt elő a csapat új versenyautó bemutatóval az idén is nagyon fontos volt, hogy itt a három kiállítási napon nyugodt körülmények között közvetlenül személyesen is találkozhasson a szurkolókkal. Az ilyen eseményekben az is kiemelten fontos, hogy új potenciális szurkolókat vagy akár sportolókat is megszólíthassunk a sportág és a csapat számára.

Ennek a jegyében került összeállításra a kiállított járműpark is a Gender Racing standján. Kezdve egy hasonló Kart Republic márkájú versenygokarttól mellyel amúgy Gender Tamás Junior küzdött ezen a hétvégén is a Campionato Italiano ACI Karting 2021 bajnokság zárófordulóján a 60 MINIKART kategóriában ahol végül több mint ötven induló között a hetedik helyet szerezte meg első bajnoki szezonjában öt forduló után!  A gokart szakágból a formula autózás világába fellépni vágyó versenyzőket várja a Formula4-es kategória melyben Tatuus F4-T014 típusokkal száll harcba a Gender Racing a különböző versenysorozatokban.

Majd ebből az egyik legjobb sportszakmai továbblépés a Forma3 kategória. A Dallara Toyota motoros F313 típusú versenygépével a legutóbb a csapat korábbi MNASZ Formula Renault bajnoka Szabó Nikolas szerzett nagyszerű győzelmeket és bajnoki helyezéseket a Slovakiaringen.

Elsősorban ezeken a kategóriákon keresztül érhetnek a fiatal versenyzők a komoly formula autós bajnokságok vagy akár a Forma1 előszobájához. Az ilyen és hasonló kiállításokon mindig nagyon jó élmény a csapat számára látni a versenygépekben üléspróbát tevő gyerekek örömét és az arcukat nézve hinni azt, hogy esetleg mi adhattuk az első impulzust vagy egy további lökést a sportág iránti elköteleződésre, a szeretet megerősítésére!

Persze nem csak a legfiatalabbaknak élmény egy formula autós üléspróba, hiszen például a RallyeRádió riportere is örömmel próbálta ki milyen perspektívából lehet látni a pályát egy Formula4-es volánja mögül. Sok vendég és sporttárs is megfordult a hétvégén a GRT standján, a kis média stábunknak nyilatkozott az újra induló AMTS egyik fő szervezője Szőke László is, aki szintén kiemelte, hogy a legsikeresebb hazai formula autós versenycsapat mindig üde színfoltja a rendezvénynek.

Valamint végül, de nem utolsósorban az AMTS hagyományának megfelelően a GRT standjáról sem hiányozhattak a szép lányok, akik a természetes szépséggel egészítették ki a versenytechnika szépségét!

Reméljük a 2022-re már végleg feledésbe merül a járványhelyzet és tavasszal újra a megszokott időpontban találkozhatunk majd a XVI. AMTS-en!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: