Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 29. szerda
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Belga Hullámvasút

Ezen a hétvégén ismét egy igazi autósport szentélyben versenyezhet Berta Benjámin a Gender Racing Team versenyzője a Drexler Formel Cup aktuális bajnoki fordulóján.

Belgiumban az Ardennek erdeiben található az a versenypálya, mely a gyorsasági és pályaautózásban talán a világ legizgalmasabb kanyarját tartalmazza, az Eau Rouge-t mely mindig óriási kihívást kínál a versenyzőknek. Komoly tempó, nagy szintkülönbségek jellemzik a Circuit de Spa-Francorchamps hét kilométeres aszfaltcsíkját.

Szerencsére az eddigi tapasztalatok alapján Beni számára meglehetősen könnyen megy az ismeretlen pályák feldolgozása és mindig nagyon motiváltan készül az ilyen kihívásokra. Valódi pályaismeret híján természetesen főleg a szimulátoros lehetőségekre támaszkodik a felkészülések során.A sok belső felvétel kielemzése és a szimulátorban szerzett rengeteg tapasztalat nagyon hasznosak lesznek a pályaismeretben, de a valódi tempó, a hatalmas terek és a szintkülönbségek élőben jóval izgalmasabbak lesznek majd.

Az első edzésfutamok még csak az ismerkedésről szólnak, de azért természetesen megvannak a kitűzött célok, ami nem más, mint az időmérőn a pole pozíció, a versenyeken pedig a kategóriagyőzelem, és abszolútban is egy minél előkelőbb helyezés mindkét versenyfutam végén.

A csapat dolgozik azon, hogy mielőbb sikerüljön megtalálni a pályaspecifikus beállításokat, hogy minderre valós esély legyen.

A Drexler Formel Bup bajnoki futamai ezúttal a SPA SUMMER CLASSIC rendezvény programjához csatlakozik mely az egyik legnagyobb a hetvenes nyolcvanas évek klasszikus túra és GT autóit felvonultató rendezvények közül.

Az eredmények alakulását és a GRT fiatal F4-es versenyzőjének szereplését itthonról is követhetjük majd az alábbi linken: https://roadbook.alkamelsystems.com/

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?