DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

A Gender Racingé 2018 legígéretesebb versenyzője

Az elmúlt hétvégén egy kellemes hangulatú díjátadó gálán vehették át az elért eredményekért járó díjakat a 2018-as MNASZ He-Do Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság versenyzői és csapatai. A győzelmi serlegekből szerencsére a Gender Racing Team versenyzőinek is jutott bőven, hiszen a csapat az idei évben is a hazai gyorsasági autósport legsikeresebb alakulata volt a kategóriájában.

A formula autós kategória bajnoki címének megszerzésére inkább csak matematikai esélye volt Rónai Tamásnak a tavalyi szezonban, de általában mindig nagyon közel volt a legerősebb ellenfeléhez a pályán és a bajnoki tabellán is a pontversenyben. Tamás számára a sok második hely mellett azért szerencsére jutott futamgyőzelem is az elmúlt évad folyamán és a nagyszerű teljesítményének köszönhetően így méltán megérdemelten vehette át az év végi magyar bajnoki ezüstért járó trófeát.

GRTAIMG0978dijatado



A Gender Racing versenyzői csapatának korelnöke Stern Roland a 2018-as szezonban nagyon keményen megküzdött a fiatal tinédzserek között a Formula Renault Kupa mezőnyében. Az év eleji komoly baleset és a további versenyhétvégéken is főleg technikai gondokban felbukkanó hullámvölgyek ellenére szó szerint az utolsó pillanatig versenyben tudott lenni a Formula Renault Kupa bajnoki ezüstérméért és a Hungaroringen az utolsó futamon sikerült is megszereznie azt! Ez az eredmény kiváló motiváció az idei évadra, melyben Roland számára egy újabb régi nagy álom válhat valóra az imádott sportágában!

GRTAIMG0681dijatado

Végül, de cseppet sem utolsó sorban következzen a csapat tavalyi újonca, akinek a fantasztikus 2018-as teljesítménye talán a csapat számára a sportszakmailag is legértékesebb elismerést is meghozta a tavalyi versenyszezonban. Hefler Róbert ugyanis a Formula Renault Kupában egy futam kivételével az összesen győzelmet aratott megszerezve a bajnoki címet megfejelve ezt az országos bajnokság bronzérmes helyével is. Ezt a nagyszerű teljesítményt a sportág vezetése az elért eredményekért járó díjak mellett a 2018-as év felfedezettje különdíjjal is jutalmazta. A Gender Racing Team méltán büszke arra, hogy egy újabb ilyen különösen kiemelkedő fiatal tehetség került a csapatba a tavalyi év folyamán!

Természetesen az ünneplés közben a csapatvezetés a háttérben gőzerővel dolgozik folyamatosan a 2019-es bajnoki szezon előkészítésén is. Az idei évben több új versenyzővel és várhatóan új versenyautókkal is bővül majd a csapat! Az ehhez kapcsolódó örömteli hírekről remélhetőleg hamarosan részletesebben is beszámolhatunk majd!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: