DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Kismarty-Lechner Gábor duplázott Brnóban

A Hankook Racer Cup negyedik versenyhétvégéje nem a csatározásoktól volt hangos, mind inkább a kiegyensúlyozott, taktikás versenyzéstől. A csehországi aszfaltcsíkon ugyanis a tapasztalt pilótának számító Kismarty-Lechner Gábor kétszer is nyerni tudott, így a 2018-as bajnokságban előnyét komolyan bebiztosította. Csupán egy pont hiányzik ugyanis a magyar bajnoki címéhez az idényzáró hungaroringi futamon.

Az egész hétvége csendesen alakult, holott már megszokhattuk, hogy a fiatal tehetségeket felvonultató sorozatrésztvevőitől mindig izgalmas és eseménydús versenyekre számíthatunk, most azonban a csehországi helyszínen nyugodt viadaloknak lehettünk tanúi. A brno-i pálya, több mint öt kilométeres aszfaltcsíkja a technikás külföldi versenyhelyszínek közé tartozik, ahol inkább a higgadt, ám de taktikás versenyzés lehet célravezető.

Kismarty_L_Gabor_2



A mezőny BMW-s versenyzőinek nagy része a ralikrossz bajnokságban is érdekelt, így ezúttal nélkülük zajlott a sorozat negyedik versenyhétvégéje. A Swiftek a „kistúrások” mezőnyével együtt álltak a szombati futam rajtrácsán. Kismarty-Lechner Gábor már a rajtot követően az élre állt, és nem sokkal később már megfelelő előnyt autózott ki üldözőivel szemben. Ez a „vonatozó” állapot egészen a verseny végéig tartott, azonban a harcoktól mentes monotonitás olykor nehezebben kezelhető, mint az éles helyzetek. Csak a „kistúrában” induló Lotusokkal vívott csatározások szakították meg ezt az egyhangúságot. A Brno-i hétvégén a bajnokság élén álló Kismarty-Lechner Gábor győzni tudott a nyomában érkező Király Richárd előtt.

Kismarty_L_Gabor

A folytatás legnagyobb kihívását így az autó és a Hankook abroncsok jó beosztása jelentette, hiszen ezekkel kellett teljesíteniük a vasárnapi időmérőt és a második futamot is. Az időmérő edzésen a szombatihoz hasonló rajtsorrend született, így ennek alapján indult a második futam. Nem sokkal a rajt után az élről rajtoló Kismarty nyomában szorosan loholt legnagyobb riválisa Király Richárd, olyan közelségben, hogy neki a szélárnyék gyakran segítséget jelentett. A nagy igyekezetben, az egyik kanyarban elfékezte magát, ami miatt beesett a sóderágyba, így számára a verseny ezen a ponton véget is ért. Kismarty-Lechner Gábor így könnyedén megőrizte vezető pozícióját, így előnyét 74 pontra duzzasztotta. 

Éppen egy hónap múlva kerül sor a bajnoki idényzáró futamaira, amelyek ahogy lenni szokott a Hungaroringen kerülnek megrendezésre, vagyis a mogyoródi versenyhelyszínre marad az ünnepélyes bajnokavatás!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: