DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gyorsasági (Gy)

Vége a nyári szünetnek - A Slovakia Ringen csapnak a lecsóba Genderék

Hosszú szünet után a hétvégén folytatódik a Magyar Országos Gyorsasági Bajnokság, a mezőnyben a formaautósokkal. A Slovakia Ringen rendezendő versenyhétvégén természetesen a Gender Racing Team is ott lesz, hogy minél több kupát begyűjtsön - erre minden esélye meg is van Gender Tamás fiainak.

Noha két hónapja volt az utolsó verseny, a csapat pilótái nem tétlenkedtek. Jutott idő mindenre, iskolai teendőkre, munkára és pihenésre is. Természetesen a felkészülést, a formában tartást, valamint a csapatépítést sem hanyagolták el a srácok. Rónai Tamás leérettségizett és felvételt nyert a jogi egyetemre, most pedig már alig várja, hogy újból a volán mögé pattanhasson:

„Nagyon régen nem ültünk autóba, mégis sok dolog történt a kiesett időben. Minden szempontból hasznos volt a nyár, az érettségi után sokat pihentem, majd jött a jó hír: szeptembertől kezdhetem az egyetemi életet. Csapatszempontból is kihasználtuk ezt az időszakot, sok időt töltöttünk együtt, ami nyilvánvalóan még jobban összekovácsolt bennünket. A garázsban is akadt munka, hiszen a legutóbbi Red Bull Ringen futott versenyünkön nagy ütést kapott az autóm hátulja, ez pedig jókora pusztítást végzett. De mindez már a múlt, feltöltődve - és a srácoknak hála hibátlan versenygéppel - várom a szlovák hétvégét.” - összegzett Rónai Tamás.

Hefler Róbert szinte kicsattan az erőtől, a fiatal pilóta javarészt „felhúzó” és kondicionáló edzésekkel töltötte a nyarat - elmondása szerint a befektetett munka meghozta az elvárt eredményt: „Egész nyáron dolgoztam, nem álltam le, és egyre jobban érzem, hogy ez remek döntés volt. Eddigi pályafutásom alatt talán még soha nem voltam ilyen jó formában, így nagy reményekkel várom a hétvégét. Hosszú pauza volt ez a több mint kettő versenyzés nélkül töltött hónap, már nagyon vágyom vissza a kormány mögé. A napokban kaptuk a hírt, hogy egy kis változást eszközöltek a pálya nyomvonalában, ami nekem kifejezetten tetszik! A mai napot már autóban és teszteléssel töltjük, így lesz idő visszarázódni. Cél a minél jobb eredmény, ezért minden tőlem telhetőt megteszek!” - mesélte gondolatait a Renault kupa favoritja.

Stern Roland_1



Stern Roland a szünet javarészét munkával töltötte, de ez nem csupán az íróasztal mögött zajlott. Roland nagyon komoly felkészülésen esett át, melyet a Fit4Race szakemberei felügyeltek, és a versenyhelyszíneken is nyomon követnek: „Egy kis nyaralás és pihenés mellett - a srácokhoz hasonlóan - én is sok kondival ütöttem el a szünidőt. Heti három-négy edzést teljesítettem, lelkiismeretesen odafigyelve az étkezésre és a kapcsolódó dolgokra. Nagyon hiányzik már a versenyzés, örülök neki, hogy folytatódik a bajnokság, melyben az elvárásaim továbbra sem változtak: a lehető legtöbbet akarom kihozni magamból! Mind fizikálisan, mind mentálisan odatettem az elmúlt időszakot, így kíváncsian várom a versenyhétvégét.

A Fit4Race programjának hathatós segítségét a versenyen sem kell majd nélkülöznünk, az elvégzett meló pedig előbb-utóbb még jobb eredményeket fog szülni, ebben biztos vagyok.” - mondta el Stern Roland. Pénteken szabadedzés és időmérő, szombaton egy verseny, vasárnap pedig újabb kvalifikáció és futam vár a Gender Racing Team-re a Slovakiaringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: