Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 4. szombat
Gyorsasági (Gy)

Hankook Racer Cup: Ismeretlen terepen folytatódik a küzdelem

A Hankook Racer Cup mezőnye egy új pályán folytatja küzdelmeit, ezúttal az osztrák Red Bull Ring ad otthont a bajnokság következő állomásának.

A Hankook Racer Cup sorozat rendezői mindig keresik azokat a lehetőségeket, amikor a pilótákat új kihívás elé állítják. A Red Bull Ring egy teljesen új terep a számukra, ahol még egyáltalán nem versenyzett a mezőny, mivel Forma1-es pályáról van szó, ez extra izgalmat jelent a versenyzőknek. A gyönyörű, festői környezetnek azonban megvan az ára, hiszen az időjárás teljesen kiszámíthatatlan, ami sokaknak meglepetést okozhat.

HRC_RED_4A környezet ismeretlensége mellett még egy újdonság lesz a májusi hétvégén, mégpedig a pálya modernsége, vagyis az aszfaltcsík a rázóköveknél fel van szerelve pályaelhagyást figyelő rendszerrel. Ez pontosan azt jelenti, hogy a többi pályával ellentétben itt nem a sportbírók mondják meg szemre, hogy volt e tiltott előnyszerzés vagy sem, hanem ezt egy gép felügyeli. Mivel a Swiftek eléggé „lendület autók” ezért nekik különösen figyelniük kell majd, hogy amit még esetleg más pályán tolerálnak, itt egészen biztos, hogy nem fér bele.

A mezőny összes tagja nagyon várja már a két futamos hétvégét –pénteken késő délután és szombaton reggel zajlanak a viadalok-, ahol a hungaroringi hétvége szereplőit láthatjuk viszont. A jól megszokott Swiftek mellett tehát, az E30-as BMW-k színesítik a mezőnyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?