DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
Gyorsasági (Gy)

Vizin Tamás teljesítette céljait

Újabb sikeres évet zárt a Lotus Cup Eastern Europe sorozatban a BV Motorsport színeiben versenyző Vizin Tamás, aki már egyre inkább kacsingat az Európa-bajnoki színtér felé.

Miben volt más az idei szezon az előzőeknél?   

A 2015-ös évadra az volt a tervünk, hogy a csapattal kiruccanást teszünk néhány Európa-bajnoki futamra is, felmérve, hogy mire lehetünk képesek ebben a komolyabb mezőnyben. Az Eb első állomásaként a hockenheimi hétvége egyben remek bemelegítésül szolgált a hazai bajnokságra. Sikerült a pályán egy harmadik helyet szereznem, amit a szezon során még másik kettő követett, mialatt az autót is képesek voltunk egyre jobban fejleszteni.

Vizin_02



Mennyire volt kemény a magyar bajnokság?

Április végén itthon is elkezdtünk versenyezni, amikor a gyorsasági-ob keretein belül megindult a Lotus Cup Eastern Europe bajnoksága. Az egész szezon alatt remek hangulat uralkodott a csapaton belül, és élvezetes versenyeket teljesítettünk közösen. Az elejétől fogva érződött, hogy Major Benedekkel nagyon közel vagyunk egymáshoz, így sokáig nem volt egyértelmű, hogyan is fog zárulni közöttünk a szezon. Olykor ő végzett előrébb, máskor én, néha pedig a technika ördöge szólt bele a csatánkba – velem is előfordult például, hogy defektet kaptam futam közben.

Vizin_01

Mik a tervek 2016-ra?

Örülök, hogy végül sikerült ismét megszereznem a Lotus CEE bajnoki címét, óriási élmény, hogy sorozatban már többször is el tudtam hódítani az összetett első helyét. A csapattal emiatt úgy határoztunk, hogy a következő évben továbblépünk, és az ideinél jóval nagyobb hangsúlyt fektetünk az Európa-bajnoki szereplésre. Már a kezdeti terv is az, hogy több versenyen veszünk részt, de ha minden jól megy, akár a szezon összes futamán ott lehetünk, és egy komolyabb színtéren is megmérettethetjük magunkat.

Köszönöm együttműködő partnereimnek, hogy 2015-ben is segítették a munkánkat, és remélem, hogy megszolgáltuk a bizalmukat. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: