DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Willisits: Kétszer is dobogón

Visontán folytatódott a Gokart Talent Cup szezonja, amelynek idei összesítését a Minimax Aktív kategóriában Willisits vezeti. Willisits Vilmos szeptemberben kétszer is felállhatott a pódiumra.

Száraz, jó időben zajlott az egész visontai versenyhétvége, és már a szabadedzéseken látszott, hogy nagyon szorosak lesznek a versenyek is. Willisits Vilmos az időmérő edzésen a harmadik helyet szerezte meg, majd az első futamban mindjárt a rajt után, az első körben élre tudott állni, de nem volt egyszerű dolga, mert Nagy Ádámmal többször is oda-vissza előzték egymást – a futamot a végén szoros befutóval nyerte Willisits. A második döntő futamban az első helyről rajtolt Willisits, de az előzőhöz hasonló szoros és izgalmas versenyt mutatott be Naggyal, amely végül 0,7 másodperc előnnyel Willisits javára dőlt el. Utóbbi ezzel összetettben is a dobogó legfelső fokára állhatott, és a pontversenyben is növelte előnyét. A bajnokság hetedik, egyben mindent eldöntő záró fordulójára október másodikán, Kecskeméten kerül sor.



Ha már Kecskemét: itt folytatódott a Magyar Országos Gokart Bajnokság, normál menetirányú pályán. Pénteken a szabadedzések alkalmával volt egy kevés csapadék, a szombati és vasárnapi versenynap viszont már teljesen száraz körülmények között zajlott. Itt is nyitott volt még a bajnokság dobogós helyezéseinek sorsa.

Willisits Vilmos a szombati szabadedzésekből kettőt is megnyert, ezért bizakodva állt a délutáni időmérő edzés elé. Az sajnos nem sikerült szerencsésen, egy kanyarban megcsúszott, és a mögötte jövő versenyző a kigyorsításon megelőzte, ezt a sportbírók szándékos „elengedésnek” ítélték, ezért büntetésként elvették Willisits időmérőn megfutott leggyorsabb körét, így a hatodik helyről rajtolhatott vasárnap. Az első futamban sikerült feljönnie a negyedik pozícióba, innen várta a döntőt, ahol talán a szezonja legnagyobb és legizgalmasabb versenyét teljesítette, és 0,1 másodperces előnnyel nyerni tudott. Következett a 16 körös, mindent eldöntő futam. A dobogó sorsa még mindig nyitott volt az éves bajnokság szempontjából. Willisits egy jó rajt után az élre állt, amit három körön keresztül tudott megtartani, nem más, mint Körmöczi Ákos (a kategória idei bajnoka) támadta és tudta megelőzni. A 12. körre összejött egy négyes boly, amelynek végén haladt Willisits, mikor egy versenyzőtársa a visszafordító kanyarban kilökte a pályáról. Innen a futam végére az ötödik helyig tudott feljönni, és a végső elszámolásnál a versenyen a dobogó harmadik fokára állhatott.

A bajnokságot szoros pontozással a negyedik helyen zárta, két ponttal lecsúszva a dobogóról.

 

GTC VI. Visonta

1.      Willisits Vilmos

2.      Nagy Ádám

3.      Varga Martin Ernesto

OB VI. Kecskemét

1.      Körmöczi Ákos

2.      Nagy Ádám

3.      Willisits Vilmos

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: