DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Willisits Vilmos felemás júliusra tekinthet vissza

Júliusban mindkét bajnokság folytatódott Willisits Vilmos számára, aki az ob és a GTC eseményein is gokartba ugrott Kecskeméten. Felemás hónapot zárt a fiatal gokartos.

Az országos bajnokság negyedik fordulóján változékony időjárás és a nem megfelelő taktika nyomta rá a bélyegét ifjabb Willisits Vilmos hétvégéjére. Szombaton még ugyan leggyorsabb tudott lenni a szabadedzésen, de a nap második része és a vasárnap nem jött össze számára. Száraz körülmények között kellett teljesíteni a pályát, ezúttal normál menetirányban. Az időmérő edzésen az 5. helyre kvalifikálta magát, amiből még bármi lehetett volna, de a futam rajtja után a visszafordító kanyarban összeakadt két versenyzőtársával, és megforgás után az utolsó helyről folytathatta a versenyt.



A döntőben sem volt nagyobb szerencséje, a futam vége felé üldözte a tavalyi bajnok Krausz Dánielt, de egy kanyarban elfékezte magát, aminek következtében hárman is elmentek mellette. A szuperdöntőben nagy csata árán az 5. helyig tudott feljönni. A végeredményben Willisits a 7. helyen zárta a versenyt csapattársa, Németh Zétény mögött.

A GTC-forduló szintén a normál menetirányban zajlott a kecskeméti pályán. A pénteki szabadedzéseken száraz beállításokat lehetett próbálni, de a szombati versenynap előtt nagy eső volt, és az előrejelzés egész napra esőt helyezett kilátásba. Végül mégis száraz körülmények között zajlott le a verseny, nem volt szükség az esőgumikra. Willisitsnek sikerült megnyernie a nagyon izgalmas időmérő edzést, kevesebb mint 0,02 másodperccel Varga Martin Ernesto és 0,07 másodperccel csapattársa előtt. Az elődöntőben végig szoros csatában sikerült nyernie Németh előtt 0,1 másodperccel. A döntőben elmaradt a várt csata, így magabiztos rajt-cél győzelemmel nyerte a futamot. Az időmérőt, az elődöntőt és a döntő futamot is behúzva az összetett első hely is az övé lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: