DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Willisits: Technikai hiba és kánikula

Előbb Visontán, a GTC idei harmadik fordulóján, majd pedig a magyar országos bajnokság újabb kecskeméti hétvégéjén volt jelenése a gokartozó ifjabb Willisits Vilmosnak.

A technikás és szintkülönbségével még inkább gépet és versenyzőt próbáló visontai pályán folytatódott a GTC bajnoksága, ahol a MiniMax kategóriában ismét a jól összeszokott mezőny jött össze. Vilmosnak hajszálon múlott az időmérő edzésen való részvétele, mivel közvetlen a rajtpozíció szempontjából fontos edzés előtt kellett motort cserélnie a csapatnak. Végül egyetlen tiszta kör alatt futotta meg a harmadik rajthelyre elegendő köridőt.

Mindkét futamot rajt-cél győzelemmel, utolérhetetlenül nyerte Varga Martin Ernesto, mögötte viszont szoros verseny és oda-vissza előzések alakultak ki Nagy Ádám, Németh Zétény és Willisits Vilmos között. Vilmosnak mindkét futamon sikerült a hármas boly élén végezve megszereznie az összetett 2. helyezést.



Kecskeméten a fordított menetirányú pályán folytatódott az Gokart Országos Bajnokság, elképesztő kánikulában. Willisits Vilmos tempója már a szabadedzéseken is bíztató volt. Az időmérő edzést megnyerte annak ellenére, hogy az első körben megcsúszott és többen is megelőzték. Az elődöntőben a rajt utáni kanyarkombinációban kiforgatták, így a mezőny után eredve a futam leggyorsabb körét megfutva a 8. pozícióig tudott feljönni. A döntő futamban a 8. helyről jó rajttal és sok előzéssel sikerült feljönnie a 2. pozícióig, a leintéskor közte és a nyertes Körmöczi Ákos között mindösszesen 0,05 másodperc különbség volt. A szuperdöntőben a futam végéig szorosan tartotta a tempót Körmöczivel, aki mögött 0,1 másodperccel ment át a célvonalon. Willisits nagyon szoros versenyben, pontazonossággal osztozott Krausz Dániellel a dobogó két alsó fokán. Végül összetettben a 2. helyezést és az érte járó pontokat szerezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: