DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Willisits Vilmos számára mindkét bajnokság folytatódott

Május 7–9. között rendezték a Gokart Országos Bajnokság második fordulóját Kecskeméten, továbbra is a fordított menetirányú pályán, ahol a MiniMax kategóriában ott volt ifjabb Willisits Vilmos is.

A pénteki szabadedzésen egész nap esett az eső, így sikerült a vizes beállításokat kipróbálni. Szombaton az edzéseket már száraz körülmények között teljesítette a mezőny, aztán a vasárnapi versenynapon is száraz, napos, igazi gokartos időjárás fogadta a résztvevőket. Willisitsnek az időmérő edzésen a 4. helyre sikerült kvalifikálnia magát – nagyon szorosan alakult a küzdelem, szinte az egész MiniMax-mezőny képes volt 2-3 tizedmásodpercen belül teljesíteni. Adódott azonban a pályán egy mumuskanyar, ahol mindhárom versenyen kicsúszott Vilmos.



A szuperdöntőben a kicsúszás után jó tempóval sikerült feljönnie a 4. helyig, de egy korábbi baleset miatt kapott 10 másodperces büntetéssel ezt a futamot a 6. helyen értékelték számára. Összesített 6. hellyel és rengeteget tapasztalattal zárta a hétvégét. Május 15-én rendezték a GTC bajnokság második fordulóját, amit az ob-hoz hasonlóan fordított menetiránnyal bonyolítottak.

Az időmérő edzésen az aktív kategóriában sikerült megszereznie a 3. helyezést, kevesebb mint 0,2 másodperccel lemaradva az elsőtől száraz körülmények között. Az első futamon száraz pályán a 3. helyen ért célba, két másodpercen belül az első helyezetthez képest. A döntő futam előtt leesett az eső, a gépet gyorsan átállították az esős beállításra, így várták a rajtot. Azonban nem sokkal a start előtt elállt az eső és száradni kezdett a pálya, így már csak a slick kerekeket volt idő felszerelni a rajt előtt, és esős beállítással volt kénytelen teljesíteni a futamot. Itt is 3. helyezést sikerült elérnie, és összetettben a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: