DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

Felfelé és tovább

Május 14–15-én rendezték a Gokart Talent Cup második fordulóját, ezzel együtt pedig az Easy Kart Trophy Hungaryt is, ahol minden eddiginél nagyobb létszámú fiatal tehetség kapott versenyzési lehetőséget.

A sorozat keretein belül zajlik a Willisits Motorsport által létrehozott két új utánpótlás-kategória is, az E-Bambini és az Easy 60.

Az elektromos, legkisebbeknek szánt kategóriában hét rendkívül ügyes gyerek versenyzett egymással. A többfutamos rutinnal rendelkezők mellé érkeztek teljesen kezdők is, azonban ők is gyorsan felvették a ritmust és mindenki megtalálta a pályán a saját ellenfelét.



Az Easy 60 kategóriában kilencen álltak rajthoz. A futamok nem várt izgalmakat hoztak, ami a teljesen egyforma gokartoknak és a gyerekek ügyességének is betudható. 

Akadt olyan versenyző, aki eddig az E-Bambini kategóriában versenyzett és most fellépett egy szintet. A szervezők óriási örömére szolgált, hogy szinte azonnal fel tudta venni a versenyt az élmezőnnyel. Ez egyfajta visszajelzés volt arról, hogy a megálmodott rendszer jól működik és eléri a célját, vagyis olyan alapokat biztosít a gyerekeknek, amit nagyobb kategóriákban sokkal nehezebben és hosszú idő alatt tudnának megszerezni.

A következő fordulóra június 4–5-én kerül sor Gyöngyös-Visontán, előtte azonban tehetségtoborzó napot tartanak a Kresztergom Parkban.

 

E-Bambini 2. forduló, Kecskemét

1. Vados Marcell

2. Bobák Sándor

3. Pető Olivér

4. Zsigmond Ákos

5. Kapitány Dávid

6. Gyulai Zoltán

7. Derzsi Patrik Márton

 

Easy 60 2. forduló, Kecskemét

1. Hajdina Ádám

2. Vados Marcell

3. Pető Olivér

4. Mórocz Marcell

5. Filip Tánczos

6. Talabér Emília

7. Szücs Dominik

8. Bazsó Dominik

9. Hajdina Attila

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: