DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

A nehéz körülmények között is jól szerepelt Willisits

A 169-es rajtszámot viselő ifj. Willisits Vilmos kategóriaváltással kezdte az idei szezont, a Rotax MicroMaxban eltöltött egy év után a MiniMax kategóriában folytatja a versenyzést.

Április hónapban két olyan bajnokság is kezdetét vette Magyarországon, amelyben Willisits érdekelt volt. A GTC sorozat Aktív kategóriájában összesített második helyen végzett a kecskeméti gokart stadionban. Az időmérő edzésen és az első futamon is a harmadik, míg a második futamon a második helyezést érte el.

01_Villisits Vilmos_OB_MiniMax 169_Kecskemét 2021_02_resize



A következő hétvégén rendezték az Országos Gokart Bajnokság idei nyitófutamát, aminek a helyszíne szintén Kecskemét volt, pikantériája viszont az, hogy fordított menetiránnyal bonyolították a megmérettetést. Az „új” pálya összehozta a mezőnyt, és nem alakult ki nagy különbség a versenyzők között. Willisitsnek nagyon kemény mezőnyben kellett debütálnia, ahol több előző éves bajnok is jelen volt. A pénteki és szombati szabadedzéseken nagyon szoros időeredményekkel nem volt ritka, hogy hét versenyző is 0,4-0,5 másodpercen belül körözött egymáshoz képest. Következett a versenynap, amikor az új pálya mellett még az időjárás is nehezítette a versenyzők és szerelők munkáját.

01_Villisits Vilmos_OB_MiniMax 169_Kecskemét 2021_09_resize

Az időmérőt nedves pályán a 2. helyen sikerült teljesítenie a fiatal versenyzőnek. Az elődöntőben a rajt után a 4. helyről egészen a 2.-ig sikerült feljönnie, de egy kisebb összeakadás után visszaesett a 4. helyre, és itt fejezte be a futamot. A döntőben és a szuperdöntőben egyaránt sikerült egy jó rajt után tartania a lépést az előző éves bajnok, Krausz Dániel mögött az egyre nagyobb esőben. A döntő utolsó körében a célegyenes ráfordítójában megpróbálta megelőzni Danit, de megcsúszott és meg is forgott a gumis íven. A 13 kör alatt szerzett tetemes előnye még elegendő volt arra, hogy bejöjjön a 2. helyen. A szuperdöntő hasonlóképpen alakult, itt is sikerült Dani mögött a 2. helyen célba érkeznie. Emellett a döntőben és a szuperdöntőben is megfutotta a mezőny leggyorsabb körét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: