DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

MHH Kart Team: Újabb dobogó

Zsinórban harmadik versenyén állhatott dobogóra Fodor Géza, aki ezúttal a fiatalok között, a DD2 mezőnyben ért el sikert. Krózser Menyhért a Junior kategória magyar értékelésében lett ötödik.

Az ausztriai Rechnitzben rendezték az Országos Gokart Bajnokság harmadik fordulóját, amelyen két versenyzővel állt rajthoz az MHH Kart Team. Mivel a DD2 Masters mezőnyben kevesen neveztek és ott tíz kilogrammal nehezebb gokarttal kellett volna versenyezni, Fodor Géza úgy döntött, hogy a fiatalokkal együtt a DD2-ben indul. Itt a 13 résztvevőből a döntőben és a szuperdöntőben is hatodik lett, a magyar értékelésben pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Fodor_20200704_Rechnitz_GM_20200705_499_003



„Munkahelyi elfoglaltságom miatt sajnos csak szombat délután érkeztem meg a pályára, ahol három edzésem volt arra, hogy beállítsam a gokartot – mondta Fodor Géza. – Be kell látnom, hogy ez kevés volt, csak a vasárnapi szuperdöntőre sikerült.

Az időmérőm nagyon rossz lett, a döntő és a szuperdöntő eredménye nem rossz, de ennél többre lettem volna képes. A bajnokság szempontjából nem volt érdekes a verseny, hiszen a CEE-re koncentrálok, aminek két hét múlva lesz a második futama, arra nagyon jó felkészülés volt ez a verseny.“

Fodor_20200704_Rechnitz_GM_20200705_499_0023

Krózser Menyhért a váz beállításával és a motorerő hiánnyal is küzdött, ennek ellenére derekasan helytállt, a Junior kategória elődöntőjében, a döntőjében és a szuperdöntőjében is egyaránt hetedik lett, a magyar értékelésben pedig az ötödik helyet szerezte meg.

„Még nem versenyeztem Rechnitzben nagy vázzal, de sikerült gyorsan megtalálni az előzési pontokat – mondta Krózser Menyhért. – A beállítással volt problémánk, egyszer az elejét tolta, aztán meg a hátulja csúszott és a motorom is elég gyenge volt.

Menya_20200704_Rechnitz_GM_20200705_267_006

Az időmérőm most sem sikerült jól, ezen kell a legtöbbet javulnom. Volt két kanyar a pályán, ahol nem mentem jól, a többiből kihoztam, amit tudtam. Van még tanulnivalóm a Junior kategóriában, de a szezon első futamait erre szántuk.

Két hét múlva a CEE-n indulunk, ott még erősebb mezőnyben kell bizonyítanom.

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Junior Max

Résztvevők: 27

Hétvége összesített magyar értékelés: 5.

Szuperdöntő: 7. (magyar értékelés 5.)

Döntő: 7. (magyar értékelés 5.)

Elődöntő: 7. (magyar értékelés 5.)

Időmérő: 11. (magyar értékelés 6.)

Fodor Géza DD2

Résztvevők: 13

Hétvége összesített magyar értékelés: 3.

Szuperdöntő: 6.

Döntő: 6.

Elődöntő: 8.

Időmérő: 9.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: