DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

MHH Kart Team: Fodor Géza újra győzött

Megtartotta kiváló formáját Fodor Géza, aki a magyar bajnokság után a Central European Rotax Max Challenge első futamán is megnyerte a DD2 Masters értékelést, amivel vezeti a bajnokságot. Losonczy Leventét nyakfájás hátráltatta, míg Krózser Menyhért az edzések során szenvedett balesetet, ami miatt visszalépett.

Ezúttal is Fodor Géza volt az MHH Kart Team legsikeresebb versenyzője, aki a DD2 Masters időmérőjén a negyedik, az elődöntőben és a döntőben a harmadik helyet szerezte meg, míg a szuperdöntőt megnyerte. Ezzel a hétvége legeredményesebb versenyzője lett és vezeti a CEE bajnokságot.

20200621_Fodor_KecskemetCEE_GM_2020_06_21_OB_KECSKEMET_599_019



„Az időmérőt szokás szerint, elrontottam – mesélte Fodor Géza. – Az elődöntő jó volt, a döntőben az első kanyarban belém jöttek, beletoltak, az előttem lévőbe, beesett a spoilerem, ami miatt büntetést kaptam.

A szuperdöntőre leesett az eső, az volt a legizgalmasabb. A rajtnál itt is beletoltak az előttem levőbe, ami miatt biztos volt a büntetés. Valószínűleg itt sérült meg a fékem, a bal oldal jobban fogott, ráadásul a karburáción is elrontottunk valamit.

20200621_Fodor_KecskemetCEE_GM_2020_06_21_OB_KECSKEMET_599_059

A harmadik körre szedtem össze magam, akkor gondoltam, azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk. A DD2 mezőny 16. helyén álltam és sikerült felküzdenem magam az 5.-re, amiből a büntetés után 8. lett, a DD2 Masterst pedig megnyertem.

Újra a régi Fodor Géza volt a pályán, aki ésszel tudott menni a vízen. Nagyon nagy élmény volt újra a fiatalok ellen versenyezni. A bajnokságot vezetem, de ennél sokkal fontosabb, hogy annyira felpörgetett ez a hétvége, hogy már alig várom két hét múlva a folytatást.“

20200621_Menya_KecskemetCEE_217e

Szintén nagy reményekkel érkezett a versenyre az MHH Kart Team Junior versenyzője, Krózser Menyhért, aki azonban pénteken balesetet szenvedett.

„Edzésen szállt el Menya fékpedálja és ütközött a gumifalba – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Elvittük kórházba, ahol megállapították, hogy nincs sérülése.

Még megpróbálkozott egy bemenetellel, de érezte a bordáját, ezért kiállt. A héten megyünk speciális vizsgálatra, hogy a lehető leggyorsabban felépüljön és újra versenyezhessen.

Ameddig ment az edzésen, addig jó volt, minden. Bízunk benne, hogy hamarosan visszatérhetünk a versenyzéshez.

Nyakfájással küzdött egész hétvége alatt Losonczy Levente, aki emiatt az elődöntőt fel is adta.

20200621_Losonczy_KecskemetCEEGM_2020_06_21_OB_KECSKEMET_364_001

„Egy csőd volt az egész hétvégénk – mondta Levi. – Mivel a gokartom Ausztriában volt, nem tudtam vele edzeni és ez a nyakizmaimon meg is látszott. Annyira fájtak, hogy az elődöntőben ki is kellett állnom.

A döntőre, kockáztattam és esőgumit raktam fel. A felvezetőkörben leesett az eső, amiben hatalmas előnyben voltam a slickkel versenyző ellenfelekkel szemben. Három kör után szakították meg a versenyt, akkor 10. voltam, de ha még egy kört megyünk az élre állhattam volna. Az újraindításnál a hatodik helyig jöttem fel, de kicsúsztam és sokat veszítettem és 15. lettem.

A Szuperdöntőben már mindenki esőgumival ment, de nekünk nem volt jó a beállításunk, így csak 18. lettem.

Hasznos tapasztalatokat szereztem, de most már jó lenne egy tiszta hétvége. A következő versenyre szeretnék fizikálisan tökéletes állapotban kerülni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Junior Max

Időmérő: nem indult

Losonczy Levente, Senior Max

Résztvevők: 27

Szuperdöntő: 18.

Döntő 2: 15.

Elődöntő: kiesett

Időmérő: 22.

Fodor Géza DD2 Masters

Résztvevők: 8 (20 DD2)

Összesített eredmény: 1.

Szuperdöntő: 1. (8. DD2)

Döntő: 3. (12. DD2)

Elődöntő: 3. (13. DD2)

Időmérő: 4. (13. DD2)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: