DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

Indul a 2019-es Amatőr Gokart Bajnokság

A 2018-as szezon több szempontból is egyedülálló volt a bajnokság életében. Az induló 6 kategóriában részt vevő versenyzők egy komoly, kiélezett idényt tudhatnak maguk mögött, szoros csatákkal és kiélezett versenyekkel. Mind az abszolút amatőr, mind pedig a tapasztalt pilóták idén rekordszámban neveztek a futamokra. A szezon díjátadója januárban került megrendezésre a budafoki Gokart Arénában, ahol több mint 70 résztvevő ünnepelte a bajnokokat.



A TOP 6 helyezett versenyzők többek között a kupasorozat támogatóitól kaptak nyereményeket, úgy mint a Monster Energytől italokat vagy a Formula.hu-tól éves előfizetést és Forma-1-es naptárakat.

Viszont a díjátadó a nagy bejelentések helyszínéül is szolgált. Többek között megtudhatták a résztvevők, milyen változások lesznek a 2019-es szezonban. Ez érintette a kategóriákat, melyek a következők szerint módosultak és kerültek kihirdetésre:

- Amatőr Kategória (Abszolút kezdő versenyzőknek) 
min. 80 kg
- Easy Kategória (Haladó versenyzőknek)
min. 80 kg
- Junior Kategória (Maximum 16 éves korig)
min. 55 kg
- Light Kategória (Könnyű súlyú, tapasztalt versenyzőknek)
min. 70kg
- Hard Kategória (Nehéz súlyú, tapasztalt versenyzőknek)
min. 90kg
- Monster's Kategória (Kiemelkedő tudású, tapasztalt versenyzőknek)
min. 90kg

A legnagyobb változás viszont az új géppark volt, mely egy füstgépes, stroboszkópos begurulással került bemutatásra. A bajnokság ejtette a BIREL gépeket és új, SODI GT4-es, 390ccm-s, száraz kuplungos gokartokat tesz az induló pilóták alá. Már a március 9-i hungaroringi nevezésben is megmutatkozik, hogy eszméletlen nagy az érdeklődés a Magyarországon egyedülálló gokartlóerő és -nyomaték kipróbálása iránt. Ezt nyugodtan bárki meg is teheti, hiszen mindenki nevezhet a hozzá leginkább közel álló kategóriában.

Ha nem szeretnél lemaradni az idei szezonról, és ki szeretnéd próbálni magad a 13 futamos bajnokságban különböző nyereményekért, ne habozz, regisztrálj és jelentkezz a www.f1amatorkart.hu oldalon, és máris kezdődhet a TE futamod!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: