DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Gokart

Gorzó Zsolt: Hárman a dobogón

A LiveWire Team versenyzője illetve támogatója, Gorzó Zsolt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség gokart Országos bajnokságának soron következő állomásán vett részt, amely az MNASZ-MGSZ-RMC VII. fordulója.

CEE, CEZ V. fordulója névre hallgató rendezvényen volt, melynek a Pannónia-Ring adott otthont. A Visual Motorsport kisajátította a dobogó mindhárom fokát, mivel Zsolt két csapattársával karöltve a rendezvény megkoronázásaként felalhatott a dobogóra. Természetesen a LiveWire Energy termékei biztosították számára a mentális frissességet.

gorzo_LiveWire Team_02



 

A pénteki edzésen mindhárman közel azonos időket gokartoztak, egy két ezred eltéréssel. Szombaton a kacifántos, hol esős, hol száraz aszfalton is hozták a hasonló időeredményeket az élbolyban.

A vasárnapi időmérőt már teljesen száraz pályán teljesíthették. Zsolt az időmérőt 6. idővel zárta, amire ésszerű magyarázatot nem talált, hiszen az edzéseken nagyon jó időket produkált.

Az első futam rajtját tehát a hatodik pozícióból kezdte, de már az első elfordulásnál a harmadik helyre sikerült magát felküzdenie, amit az utolsó kanyarig meg is tartott, ahol is egy versenyzőtársa megelőzte. Tehát az első futamot a negyedik helyen zárta.

A második futamon a negyedik helyről kezdte, ahol ismét sikerült harmadikként elfordulnia. Ezt követően csapattársa rögtön megelőzte és végig a negyedik helyen rótta a köröket, majd az utolsó két körben egy hatalmas hajrázás következtében a második helyen futott a célba.

gorzo_LiveWire Team_01

Az év végi összesítésben a CEE bajnokságban a Zsolt a harmadik hely birtokosa. A Magyar bajnokságban szintén a harmadik helyen áll, azonban ez a bajnokság még nincs lezárva, hiszen Kecskeméten kerül megrendezésre az utolsó futam. Itt lesz tulajdonképpen a gokartosok ez évi végső összecsapása.

Köszönöm a riportit és sok szerencsét a továbbiakban!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: