DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gokart

Fodor Géza újra támadó kedvében

Sokáig vezette Fodor Géza a Magyar Országos Gokart Bajnokság hatodik futamának döntőjét Máriapócson. A DD2 mezőnyében végül a második helyen végzett – DD2 Mastersben győzött –, és a DD2-es magyar illetve nyílt bajnokságban is egyaránt a második helyen áll.

Ami azonban ennél is fontosabb volt számára: visszatért régi támadó kedve, taktikázott, felépítette magában a versenyt és a fiatalabbak között, a DD2 mezőnyben is kiválóan megállta a helyét.

„Abszolút elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel, végig vigyorogtam a versenyt és végre sikerült azt hoznom, amit várok magamtól” – mondta Fodor Géza.



„Pénteken sajnos egy temetésen vettem részt, ezért csak este értem le, az edzéseket pedig szombaton tudtam elkezdeni. A DD2 mezőnyben végig az elejében mentem. Vasárnap folyamatosan állítottunk a gokarton, a warm-upra, az időmérőre, az elődöntőre és még a döntőre is változtattunk rajta. Nem mondom, hogy nem lehetett volna még jobb, de nem a beállításainkon múlott a szereplésem.”

„Az időmérőn túlságosan is akartam, ott a DD2-ben harmadik lettem, a DD2 Mastersben hárman indultunk, azt megnyertem. Az elődöntőben az előttem élről rajtoló beragadt, emiatt én sem tudtam olyan jó rajtot venni, csak harmadiknak sikerült elfordulnom az első kanyarban, végül egy előzés után a második helyre jöttem fel, de akkorra az első már nagyon elhúzott. A döntőben nagyon jól kaptam el a rajtot, az elvileg rosszabb külső ívről és elsőnek jöttem el, amit 13 körön keresztül meg tudtam tartani.”

„Ez nagy dolog volt a számomra, mert ilyen helyzetekben szoktam hibázni, most viszont higgadt maradtam. Kovács Gabika egy picit gyorsabb volt nálam, így meg tudott előzni, ami után a szélárnyékában a következő két kör célegyenesében hosszan kihagyott a motorom, emiatt nem maradt esélyem a visszatámadásra és másodiknak futottam be.”

„Sajnos a munkahelyi elfoglaltságom miatt hónapok óta nem tudok annyi időt szentelni a fizikális és mentális felkészülésre, mint amennyit szeretnék, ezen változtatnom kell.”

„Ezzel a második helyezéssel és az egész hétvégi teljesítményemmel is nagyon elégedett vagyok. Nagy dolog számomra, hogy a DD2 mezőnyében, ahol nálam sokkal fiatalabb versenyzők indulnak, is megálltam a helyemet, és arra is büszke vagyok, hogy a bajnokságban második helyen állok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: