DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Gokart

Gorzó Zsolt: Három a magyar igazság

Gorzó Zsolt a LiveWire Rally Team versenyfelszerelései mellett gokartos vonalát is erősíti. A múlt hétvégén a csehországi Vysoke Mytoban az MNASZ-MGSZ-RMC-CEE IX.-X. fordulóján újból versenybe szállt ellenfeleivel egy számára ismeretlen pályán.

LiveWire Energy cukor és ital egyaránt biztosította Zsolt mentális frissességét. A hármas szám végig kísérte versenyhétvégéjét, hiszen az időmérőn, az első futamon továbbá a döntőben is az előkelő harmadik helyen végzett az Intrepid vázon, Rotax Max motorral szerelt gokartjával nemzetközi értékelésben. A magyar bajnokságban viszont a dobogó második fokára állhatott fel.

Gorzo_Csehorszag(3)



Az egész hétvége kőkemény megpróbáltatás volt, mivel az edzésen jobb időkkel tejesítette a pályát, mint az időmérőn, illetve a versenyen. Vasárnap reggel az időmérő után kimutatta foga fehérjét a technika ördöge, de sikerült egy időre elűzni. A problémát egy a motorban lévő szimering cseréjével orvosolták. Zsolt egész verseny alatt érezte, hogy valami gond van a versenygéppel. Kanyarokban letapadt, nem tudott rendesen kigyorsítani és bizonyos mozdulatokra nem úgy reagált, mint ahogy, azt már megszokta. A megmérettetés után derült ki, hogy az ülést rögzítő csavarok lelazulása okozta a rendellenességet, hiszen így teljesen megváltozott a váz karakterisztikája. Az említett hibát a pálya teljes keresztmetszetében történő kihasználása okozta, rázókőtől-rázókőig, amely elmondása szerint nagyon jó vonalvezetésű, technikás, emelkedőkkel lejtőkkel tarkított volt. Az elért eredmények kárpótolták az erőfeszítéseket, hiszen értékes pontokat hozhatott haza Csehországból.

A következő verseny Máriapócs, amelyet Zsolt hazai pályának tekint, hiszen a versenynek otthont adó város mellett nőtt fel, ennek ellenére itt ment a legkevesebbet. Úgy gondolom egyértelmű tényként közölhetem, hogy nagyon várja ezen megmérettetést.

Gratulálok a Csehországban elért eredményekhez!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: