DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
Gokart

Fodor Géza: Az időmérőig minden rendbe volt

Kiválóan kezdte Fodor Géza az Országos Gokart-bajnokság második fordulóját, a Pannonia-ringen. Az edzéseken és a warm-upon is jó köridőket futott, ám az időmérő körét nem sikerült összeraknia, ami miatt hátulról rajtolt.

Az MHH Rally & Kart Team versenyzője végül a DD2 elődöntőjében kilencedik, a döntőben pedig hatodik lett és nagyon értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb, amelyeket a közelgő EuroChallenge futamokon is kamatoztatni tud.

FodorPannoniaRing (Large) 



„Nagyon tanulságos verseny volt és ha az eredményemmel nem is vagyok elégedett, most is sok tapasztalatot szereztem, amit a következő EuroChallenge és CEE-futamokon hasznosíthatok” – foglalta össze Fodor Géza. „Pénteken és szombaton az edzéseken végig a leggyorsabbak között voltam DD2-ben. Nagyon jól éreztem magam, vigyorogtam a sisak alatt, minden szuper volt. ”

„Vasárnap a warm-upon negyedik időt futottam, ami megint csak nagyon jó volt, viszont az időmérőt elrontottam. Nem tudtam egy jó kört összerakni és csak 11. lettem. A legjobb szektoridőimből összerakott, kalkulált köridőm jó volt, csak itt nem az számít, hogy az egyes szektorokat, milyen gyorsan tudod megtenni, hanem, hogy egy teljes körön keresztül mit tudsz.”

„Az elődöntőben e miatt hátulról rajtoltam, ráadásul a gokart beállításán változtattunk, amitől a kanyarok bemenetén alulkormányzott volt, a kijáratnál pedig nem tudtam rendesen kigyorsítani. Az elődöntőben kilencedik, a döntőben végül hatodik lettem. A döntőre ismét változtattunk a gokarton, de nem lett tökéletes. Ennél azért jobb eredményre számítottam, viszont nagyon hasznos tapasztalatokat szereztem arról, hogyan viselkedik a gokart, hogy ha változtatunk a paraméterein. Ez mindenképpen előny lesz az Eb-n, ahol ismeretlen pályákon versenyzek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: