DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

A Formula-E is ott volt a klímamegbeszélésen

A sorozat és annak névadó szponzora tovább harcol a klímaváltozás ellen és a társadalmi egyenlőségekért - többek között Lucas di Grassi is ott volt a megbeszélésen.

Az ABB a névadó partnere az FIA Formula-E Világbajnokságnak és a felek közösen folyamatosan arra törekednek, hogy a bajnokságon keresztül ráirányítsa a figyelmet a fenntarthatósági témákra, és kiteljesítse a versenysorozat pozitív hatását az egyes futamoknak otthont adó nagyvárosokban és országokban. Ez vezetett el a „Climate Initiatives” elnevezésű éghajlati kezdeményezések kidolgozásához, amelyek a következő három pilléren nyugszanak: innovatív technológiák; társadalmi haladás, sokszínűség és befogadás; változás támogatása. A kezdeményezéseket szerdán, a COP26 kerekasztal-megbeszéléseken vitatták meg. A kerekasztal-megbeszéléseken az ABB kommunikációs és fenntarthatósági igazgatója, Theodor Swedjemark, a Formula-E vezérigazgatója, Jamie Reigle, valamint Lucas di Grassi, a ROKit Venturi Racing pilótája vettek részt.   

A fenti három pillérrel összhangban, világszerte az ABB Formula-E versenyekhez kapcsolódó programokat, eseményeket szerveznek a városközpontokban. Továbbá az ABB a FIA Girls on Track versenysorozattal már fennálló partnerségére építve innovatív, vonzó és pozitív módon erősíti a nők helyzetét, és előmozdítja a nemek közötti egyenlőséget is.  Az oktatáson, az energiatudatosság erősítésén és a képzésen keresztül, valamint az iskolákban és a közösségekben tartott események önkéntes megrendezésével támogatni kívánja az energetikai átállás folyamatát. A globális és a helyi részvételt és elköteleződést az autóversenyek helyszínén rendezett, célzott közönségtalálkozókkal is erősíteni kívánja.  

fe abb



Di Grassi az ABB legújabb Formula-E nagyköveteként csatlakozott a kerekasztal-megbeszélések résztvevőihez. A fenntarthatósági és e-mobilitási témák iránti kiemelkedő elkötelezettségének és szerepvállalásának köszönhetően Di Grassi kiváló partnere az ABB-nek azokban a projektekben, amelyek célja a fenntartható fejlődés elősegítése és az éghajlati kihívások kezelése.  

Theodor Swedjemark így nyilatkozott: „A fenntarthatóság az alapja minden cselekedetünknek, ez inspirálja a jövőre vonatkozó terveinket.  A Formula-E csapatával együtt azzal a szilárd meggyőződéssel kapcsolódunk be a COP26 munkájába, hogy a termékeink és a szolgáltatásaink pozitív hatást gyakorolnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, aminek eléréséhez olyan együttműködésre is szükség van, amely jobb színtereket nyújt az érdekelt felek közötti párbeszéd számára.  A közös éghajlatvédelmi kezdeményezéseink kiváló példáját képviselik ennek az együttműködésnek, és a sorozat kiváló platformot teremt annak bemutatására, hogy miként folytathatjuk a technológia határainak kitolását, miként javíthatjuk az emberek közötti egyenlőséget, és miként támogathatjuk a kívánt változásokat.”  

A Formula-E vezérigazgatója, Jamie Reigle a következő szavakkal egészítette ki Theodor nyilatkozatát: „A COP26 klímacsúcson azt mutatjuk be, hogy az ABB FIA Formula-E Világbajnokság miként nyújt kiváló alapot az elektromos járművekkel kapcsolatos innováció felgyorsításához, illetve miként segíti az emberiség fenntartható fejlődését. A teamjeinkkel, a gyártóinkkal, a versenyeknek otthont adó városokkal és a nagyra becsült partnereinkkel, köztük az ABB-vel, erősen hiszünk a sport erejében, hisszük, hogy a sport változást inspirál, és segít jobb jövőt teremteni ezen a bolygón. Nagy örömünkre szolgál, hogy az „ABB Formula-E klímakezdeményezések” révén tovább bővíthetjük az ABB-vel már meglévő partneri együttműködésünket, és a két fél elmélyülő együttműködése magasabb szintre emeli az innovációval, a társadalmi haladással, valamint a világ nagyvárosaiban várható változásokkal kapcsolatos párbeszédet.”     

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: