Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 24. kedd

ZöldAutó

A Continental 2022-től újrahasznosított PET palackokból készít gumiabroncsokat

A PET palackok újrahasznosítását és a gumiabroncsgyártásban való alkalmazását lehetővé tevő technológiát a Continental a rostszakértő OTIZ, Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztette ki.

részletek

Kiosztották az Év Zöldautója 2021 díjat

Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu által idén második alkalommal megszervezésre került Év Magyar Autója megmérettetés díjai nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri szavazatai alapján kerültek odaítélésre.

részletek

Jeep „zöld” forradalom: érkeznek az első plug-in hibridek

Felvirradt a Jeep® „zöld” forradalmának hajnala, hamarosan megérkeznek az európai piacra a kiemelkedő képességű terepjáróiról ismert márka első plug-in hibrid modelljei.

részletek

Brutális zöldülés a hazai újautó piacon

2019 rekordév volt a magyarországi újautópiac zöldülése szempontjából: a hazai újautóértékesítések 6,9%-át tették ki a részben vagy teljesen elektromos autók. 2020-ban ugyanakkor minden korábbinál szigorúbb emissziós határértékek léptek életbe. Idén minden olyan autógyártónak, amely esetében az általa Európában értékesített autók legkevésbé szennyező 95%-ának átlagos károsanyagkibocsátása meghaladja a 95 gramm/kilométert, autónként és grammonként 95 eurós bírságot kell fizetnie, 2021-től pedig a büntetés mértéke az értékesített autók 100%-a alapján kerül majd megállapításra. Ennek már mindössze 2 hónap után meglátszik az eredménye: a világ legzöldebb, és egyben legnépszerűbb autómárkája, a hazánkban 44,3%-ban környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Toyota Magyarországon is az első helyre lépett a márkák rangsorában, ám van még egy ennél szembeötlőbb változás is, mégpedig az, hogy a február végéig hazánkban értékesített új autók 15,6%-át tették ki a részben vagy teljesen elektromos autók.

részletek

Az Európai Parlament is tesztelte a jövő abszolút zöld hajtását

Március 2-16. között egy Toyota Mirai üzemanyagcellás autóval egészült ki az Európai Parlament flottája, a tesztek Brüsszel körzetében, illetve a Brüsszel és Strasbourg közti útvonalon folytak.

részletek

Az első magyar vállalat, amely zöld flottára vált

A vállalati flották világszerte drasztikus ütemben fordulnak el személyautó beszerzéseik során a dízel meghajtástól: fontos szimbolikus jelzést küldenek a piacnak (és egyben kézzelfogható módon hozzájárulnak az autópark zöldüléséhez) a Klíma Csoport EV100 elnevezésű globális kezdeményezéséhez hasonló megmozdulások, amelynek keretében meghatározó globális vállalatok kötelezték el magukat arra, hogy 2020-ra vállalati flottáik 25%-a, 2025-re 50%-a, 2030-ra pedig 100%-a hibrid elektromos, hálózatról tölthető hibrid elektromos (plug-in hibrid), akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművekből álljon. Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora, a KITE Zrt. ugyanakkor még ennél is tovább ment: a vállalat úgy döntött, hogy személyautó parkját 3 éven belül, azaz 2022-ig 100%-ban környezetbarát hibrid elektromos autókra állítja át, ehhez pedig a piac legfejlettebb hibrid hajtását és legszélesebb hibrid modellportfólióját kínáló Toyotát választotta partneréül.

részletek

Különleges autók Magyarországon 2014-ben

A tömegmodellek mellett számos zöld, extrém, luxus, vagy sportkocsit vettek újonnan honfitársaink 2014-ben. Íme az autopro.hu listája a Magyarországon vásárolt különleges autókról.

részletek