DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

A fél mezőnyt kizárták az FE esős futamán

Nyck de Vries jött ki győztesen a káoszból, a Mercedes pedig dupla dobogót ünnepelhetett - az elfogyó energia vette el Antonio Felix da Costa győzelmét, bizarr befutót láthattunk.

Zűrzavaros futamot rendeztek Valenciában a Formula-E számára. Az esős versenyen ötször (egyszer a rajtnál) is jött a biztonsági autó és a mezőny felét kizárták, mert elfogyott az energia az autókból - a csapatok az FIA-t hibáztatták az esetért, mindenesetre nagyon sokan rosszul számoltak ezzel.

A futamgyőzelem Antonio Felix da Costa kezében volt, végig vezetni tudott, jól menedzselte az újraindításokat a pole-ból rajtolva és folyamatosan kontrollálta az eseményeket, ám ő is pórul járt az elfogyó energiával, így az addig őt üldöző Nyck de Vries ugrott az élre az utolsó két körben - a Mercedes pilótája a hetedik helyről rajtolt csak, de nála is nagyobbat mentett a 22. helyről induló Nico Müller, aki a fél mezőny lelassulása miatt végül a második helyre jött be.

03421005_155



A dobogó alsó fokát a pole-t megszerző, de aztán egy büntetés miatt hátrébbről rajtoló Stoffel Vanfoorne húzta be a másik Mercedesszel, így a csapat gyakorlatilag a maximumot hozta ki a versenyből.

A biztonsági autók közül kettőt is Andre Lotterer idézett elő, a Natóval folytatott csatája után jött az első (ennek Buemi látta kárát), a másodiknál Günther nézett el egy féktávot a vizes körülmények között, majd egy Evans-Camara csata okozott még egy megállítást - negyedszer aztán ismét jött Lotterer, aki ekkor Mortarát ütötte ki, a maradék két körben pedig történt, ami történt, bizarr befutót láthattunk.

A futam végeredménye:

1 Nyck de Vries Mercedes

2 Nico Müller Dragon Racing 13.128

3 Stoffel Vandoorne Mercedes 24.886

4 Nick Cassidy Virgin Racing 36.903

5 René Rast Team Abt 51.650

6 Robin Frijns Virgin Racing 52.985

7 Antonio Felix da Costa Techeetah 1'09.538

8 Alex Lynn Mahindra Racing 1'33.405

9 Sam Bird Jaguar Racing 1'36.009

10 Lucas di Grassi Team Abt 2'11.946

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: